Kistelek

Bemutatták a kisteleki iskolafelújítási projektet

Az épületek bővítésével, megújulásával és az eszközök beszerzésével kapcsolatos projektről tartott tájékoztató rendezvényt a Szegedi Tankerületi Központ.

A részben Európai Uniós és részben hazai forrásból megvalósuló „Minőségi oktatás feltételeinek megteremtése és hátránykompenzáció a Kisteleki Általános Iskolában” című projekt keretében a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium infrastrukturális fejlesztése valósul meg. A célkitűzésről, az infrastrukturális fejlesztésről, valamint az oktatás minőségének javításáról, a digitális kompetenciák fejlesztéséről Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató adott tájékoztatást a június 22-ei összejövetelen, melyen Domonics János alpolgármester mellett az iskola dolgozói, és a szülői munkaközösség tagjai is részt vettek.

A hivatalos tájékoztató után az általános iskola 5. osztályosainak műsorát láthatták a jelenlévők, majd a tankerületi igazgató, az iskola dolgozói, a szülői munkaközösség tagjai is bejárták az iskola területét.

A bejárást követően Domonics János alpolgármester a kistelekjaras.hu kérdésére elmondta, hogy a pályázat előkészítése 2016-17-re tehető. Az önkormányzat már akkor tevékenyen részt vett a pályázat előkészítésében, írásában és a beadásában is, a tankerülettel szorosan együttműködve. Ez a jó kapcsolat a mai napig is tart. A tervezési időszakban sokkal bővebb műszaki tartalmat álmodtak meg az iskolába, de sajnos ahogyan az évek teltek és az építőanyagok ára emelkedett, ezek közül néhány áldozatául esett a takarékosságnak- így például a rekortán futópálya a sportpálya körül.

A kivitelezési szakaszt menet közben előre nem látható problémák is nehezítették, de ezek a tankerület munkatársainak, a kivitelezők és Nagy Sándor polgármester szakértelmének köszönhetően megoldásra kerültek. Habár a kivitelezés utolsó fázisa zajlik, a kivitelező sajnos nem tudja tartani az augusztus végi dátumot, hanem egy-két hónapos késéssel tudják majd átadni a régi szárny tetőszerkezetét.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kerékpártolvajt fogtak Kisteleken

cs3_admin

VI. Hétkerék Street Kupa Kisteleken

cs3_admin

A csúcsidényt záró Ádám Martin ismét Kistelekre látogatott.

cs3_admin

Az autó a belső- és külső szalagkorlátnak is neki csapódott, majd három keréken sodródott tovább az M5-ösön

cs3_admin

Kigyulladt egy üzem épületének teteje Kisteleken

cs3_admin

Kisteleken debütált a GCreload zenekar

cs3_admin

Befejeződött a teherautó műszaki mentése az M5-ösön

cs3_admin

Teherautó és egy személygépkocsi ütközött Kisteleknél

cs3_admin

Egy kisteherautó borult fel az M5-ös autópályán Kistelek határában

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább