Kistelek

Bemutatták a kisteleki iskolafelújítási projektet

Az épületek bővítésével, megújulásával és az eszközök beszerzésével kapcsolatos projektről tartott tájékoztató rendezvényt a Szegedi Tankerületi Központ.

A részben Európai Uniós és részben hazai forrásból megvalósuló „Minőségi oktatás feltételeinek megteremtése és hátránykompenzáció a Kisteleki Általános Iskolában” című projekt keretében a Kisteleki Általános Iskola és Kollégium infrastrukturális fejlesztése valósul meg. A célkitűzésről, az infrastrukturális fejlesztésről, valamint az oktatás minőségének javításáról, a digitális kompetenciák fejlesztéséről Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató adott tájékoztatást a június 22-ei összejövetelen, melyen Domonics János alpolgármester mellett az iskola dolgozói, és a szülői munkaközösség tagjai is részt vettek.

A hivatalos tájékoztató után az általános iskola 5. osztályosainak műsorát láthatták a jelenlévők, majd a tankerületi igazgató, az iskola dolgozói, a szülői munkaközösség tagjai is bejárták az iskola területét.

A bejárást követően Domonics János alpolgármester a kistelekjaras.hu kérdésére elmondta, hogy a pályázat előkészítése 2016-17-re tehető. Az önkormányzat már akkor tevékenyen részt vett a pályázat előkészítésében, írásában és a beadásában is, a tankerülettel szorosan együttműködve. Ez a jó kapcsolat a mai napig is tart. A tervezési időszakban sokkal bővebb műszaki tartalmat álmodtak meg az iskolába, de sajnos ahogyan az évek teltek és az építőanyagok ára emelkedett, ezek közül néhány áldozatául esett a takarékosságnak- így például a rekortán futópálya a sportpálya körül.

A kivitelezési szakaszt menet közben előre nem látható problémák is nehezítették, de ezek a tankerület munkatársainak, a kivitelezők és Nagy Sándor polgármester szakértelmének köszönhetően megoldásra kerültek. Habár a kivitelezés utolsó fázisa zajlik, a kivitelező sajnos nem tudja tartani az augusztus végi dátumot, hanem egy-két hónapos késéssel tudják majd átadni a régi szárny tetőszerkezetét.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor