Csongrád

Csongrádi sikerek a Mountain Bike Diákolimpián

A Mountain Bike Diákolimpián is remekeltek a csongrádi Giricz-testvérek!

Bár a „műfajuk” alapvetően országúti kerékpár, néhányan szívesen montiznak. Egy tervezett, de elmaradt verseny éppen erre a júniusi hétvégére esett, így egyfajta kalandvágy fűtötte a Giricz-testvéreket, hogy elinduljanak az Országos Mountain-bike Diákolimpián.

Volt is bőven kalandban részük a gyönyörű dunántúli környezetben, Tamási Parkerdejében. A tó körül elhelyezkedő dombokon zajló verseny előtti este igazolta, érdemes idejében ismerkedni a helyszínnel!

Az első próbakör után már két láncszakadással, s egyéb technikai problémákkal meggyűlt a fiatalok baja a nehéz emelkedők, sűrű erdő, keskeny csapások, meredek fordulók mellett – amelyekhez nincs hozzászokva az alföldi társaság. A fél csongrádnyi város helyi szervező sport egyesületének tagjai már ekkor példás ízelítőt adtak vendégszeretetükből: felajánlották, hogy hoznak legalább „kompatibilis” láncot.

Hajnali vihar utáni reggel egyéb meglepetéseket is tartogatott a vizes pályaszakaszokon kívül, ugyanis a rendezők – élve a versenykiírás megváltoztatásának jogával – egy futamba rakták át az összes 13 év feletti nem igazolt egyesületi versenyzőt. Ez azt jelentette a számukra, hogy 2 fiatal nem tud elindulni, hiszen nemcsak a javításra nem marad idő, hanem az eredeti kiírás alapján tervezett közös bicikli használat is meghiúsul.

Egyikük azonban megkereste ezzel a gonddal a szervezőket. A Tamási Bringa Sport Egyesület edzője segítőkész volt, olyannyira, hogy a „profi” versenyzőjét, Apali-Szabó Benedeket megkérte, adja át a nagy értékű kerékpárját – mint kiderült, ők egy órával később indulnak. Egy másik vezető pedig a saját fiát kérdezte meg, (aki nem versenyzőként, hanem segítőként volt jelen), odaadná-e az ő montiját is, hogy minden Körös-toroki Oxigénfaló indulhasson…

Szomorúságuk hálás örömre fordult, s így még nagyobb izgalommal indultak el a legnépesebb résztvevők között a kisebbek. S bár korosztályukban is idősebbekkel kellett versenyezniük, kiválóan küzdöttek, Joel (U11) bravúrosan 3., Benjámin (U13) 7. lett a 4-5 körön zajló 6-8 km-es távon.

A nagyoknál – mint várható volt – még többet számított a rajtsorrend (ami regisztráció alapján volt), így a korán, gyorsan adminisztráló iskolák jól pozícionálták tanulóikat. Barnabás (U21 5kör, 12.5km) hamar az élre állt, kemény tempót tartva a kialakult párás hőségben is győzedelmeskedett (1.) Balázs (U17 4kör, 10km) már-már vakmerően nyomta, s ezzel 2. lett. Dávid (U19 4kör, 10km) óvatosabb, de kitartó versenyzéssel szintén 2. lett korosztályában. A fősportként kézilabdázó Gábriel (U15 3kör, 7.5km) 6. lett, Abigél (WU15 3kör, 7.5km) pedig – aki a legnehezebb, régi bicajjal indult és szinte csak iskolába menet használ „montit” – szintént 2. lett!

Így nagy meglepetésre a legeredményesebb Diákolimpiát zárta a Körös-toroki Oxigénfaló Kerékpáros Kör “alszekciója”, a “G-Team”, azaz a Giricz-testvérek. Hiszen 5 dobogós hellyel, s mindannyian oklevéllel térhettek haza neves hegyvidéki városok, iskolák közel 200 sportolója közül.

Video, részletesebb élménybeszámoló, további fényképek a Körös-toroki Oxigénfalók hivatalos oldalán: http://www.KTOF.team

A technikai támogatást a Dobai család, Kovács N. és az Új Bárka Egyesület  biztosította – melyet ezúton is köszönünk, s „extra” hálával tartozunk a szervező Tamási Bringa Sport Egyesületnek valamint Pőcz Csaba fotósnak!

Giricz László- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádról és Szentesről is érkeztek a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű programra

Szabó Viktor

Falat bontva törtek be egy csongrádi kisboltba

Szabó Viktor

Blikk: Jó mulatság, férfimunka – Nagyot Villan-tóttak az erős emberek Csongrádon

Szabó Viktor

Hajvasalót lopott egy csongrádi fiatal, bíróság elé áll

Szabó Viktor

Másodfokú riasztást adtak ki, érkeznek a viharok Szentes és Csongrád környékére is!

Szabó Viktor

Színes lufik szálltak le reggel Csongrádra

Szabó Viktor

24 utcai lámpa búráját és izzóját lőtte ki csúzlival egy fiatal Csongrádon

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi diákjait is díjazta a HSZC

Szabó Viktor

Csongrádra látogatott Koncz Zsófia

Szabó Viktor