Kistelek Kult

Kisteleken debütált a GCreload zenekar

A kisteleki „Good Company” zenekar 2013-ban alakult, majd 2021-ben hangzásában és tagságában is megújulva jött létre a jelenlegi felállásban „Good Company reload” névvel. A korábbi akusztikus zenei irányt elektronikus hangzás váltotta fel a rock, blues, pop műfajok elemeit ötvözve. 2022. évben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megjelent a tíz dalt tartalmazó „Mozdulj” című albumuk, melyről két dalból videoklipet is forgattak. A zenekar tagjai Sejben Győző énekes, gitáros és dalszerző, basszusgitáron Gálzó András „Boon Dee”, szólógitáron Nagy-Remzső Gyula, dobokon Horváth Zoltán játszik.

A lemez anyagát magyar nyelvű saját szerzemények adják, melyek közel másfél év alatt készültek el. Az album első élő bemutatójára Budapesten a Barba Negra koncert-helyszínen került sor, ahol az Ismerős Arcok előzenekaraként léptek fel. Az elmúlt napokban Kisteleken láthattuk az együttest, ahol a helyi közönség előtt játszottak nagy sikerrel. „Kistelekiek vagyunk, így egyértelmű volt, hogy a második nagyszabású lemezbemutatót a saját városunkban tartjuk meg” – mondta el Sejben Győző. A dalokban az időtálló általános emberi érzelmek, hangulatok szólalnak meg; zeneileg lágyabb és dinamikusabb elemek váltják egymást. Nem elbeszél, vagy elmesél valamit egy-egy szerzemény, hanem egy konkrét hangulatot közvetít. Ettől lesz egyedi és stílusos, hiszen nem csak a szöveg és a dallam saját, hanem a stylist, a hangszerelési munka, a felvétel és a videoklip megrendezése is önálló elképzelés alapján készült. 

A munkálatokban Dandó Zoltán (Zolika) gitáros, zeneszerző működött közre, aki kreatív munkájával segítette a hangzás kialakulását. A „Gyenge testem” című dal szövege Punk Mária kisteleki költő tollából született. A zenekar célja az elkészült zenei anyag népszerűsítése élő koncerteken és az online platformokon. A fiúk büszkék az elkészült zenei produkcióra, melyet szeretettel ajánlanak az arra nyitott közönségnek.

Hamarosan itt a nyár, az élő koncertek időszaka, így várhatóan minél több helyen találkozhatunk, ezzel a máris népszerű és közkedvelt zenekarral térségünkből. 

TG


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Benedek Miklóst választották a nemzet színészévé

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor

7 nap alatt 9 bűncselekményt követett el egy férfi Kisteleken

Szabó Viktor

A csongrádi fogorvos, akitől csak a szorítóban kell félni – íme Dr. Gyulai Balázs! – VIDEÓ!

Szabó Viktor

Pénztárcatolvajt fogtak a kisteleki rendőrök

Szabó Viktor

Zsótér Donát a pályafutásáról mesélt a kisteleki focitáborban

Szabó Viktor

Ingyenes kerékpárregisztráció lesz Kisteleken

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább