Vélemény

Moderari: A „Szankciók”-ról

A modern kor – politikai – tömegpusztító fegyvere a szankciós politika. A szankciók miatt kialakult élelmiszer, gyógyszer és üzemanyaghiány következtében sokan haltak/halnak meg a mai napon is.

Régen ezt úgy mondták, hogy gazdasági embargó. Az embargó, mint fogalom azonban rossz emlékezetű. Ma már nem elegáns így nevezni az ellenfél gazdaságának tönkretételét.

A nemzetközi jog szerint az embargó háborús lépés, amit hadviselő felek alkalmazhatnak egymással szemben. A gyakorlatban az embargók elrendelése napokkal, hetekkel a tényleges katonai összecsapások megkezdése előtt már sor került.

Mennyivel szebben hangzik ez így: szankciókkal sújtjuk ezt és ezt az államot, személyt. A törvényes büntetés látszatával látjuk el az intézkedést, amely ugyanúgy az ellenség javainak elkobzását, kereskedelmének lehetetlenné tételét jelenti, mint az embargó.

A szankciók éppen ezért a háborúk előszobáját jelentik. Minél súlyosabbak a szankciók, annál közelebb van a tényleges fegyveres konfliktus.

Azt gondolom, hogy a magyar kormány elemi kötelességét teljesíti az országgal szemben, amikor nem hajlandó valós alternatíva hiányában lemondani az orosz eredetű energiahordozók vásárlásáról. Tény, hogy a magyar tiltakozás miatt valószínűleg nem lesz uniós embargó az olajra és a gázra.

A miniszterelnökünk, a külügyminiszterünk számtalanszor elmondta, hogy Magyarország nem tud sem kőolajat, sem földgázt olyan mennyiségben vásárolni a világpiacon, amivel az orosz energiahordozókat pótolni tudja. Ennek pedig a magyarok általános elszegényedése, és az ország gazdaságának leállása lenne az eredménye.

Mi erre az Európai Unió válasza? Megértik a gondjainkat? Segíteni szeretnének?

Hát, nem. Meg akarják fosztani Magyarországot a vétójogától, hogy ne tudjon többé beleszólni az unió ügyeinek menetébe!

Milyen szépen kitalálták! Majd ők megszavazzák, hogy mi mit csináljunk. Szerintem még élveznék is: lám, így kell jól megnevelni ezeket a lázadozó magyarokat!

Ez aztán a demokrácia, ez aztán az uniós jogállamiság!

Ráadásul ez az uniós bagázs még képmutató is: miközben bennünket, magyarokat le akarnak tiltani az olaj és gázvásárlásról (hátha belegebed Magyarország, hátha megbukik az Orbán kormány), ők aközben teljes gőzzel üzletelnek az oroszokkal az asztal alatt.

Sokunknak még mond valamit a híres magyar bűvész, Rodolfó neve. Emlékeztek?

„Ne figyeljenek arra, amit mondok! A kezemet figyeljék, mert csalok!”

Moderari



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Lampionos felvonulás fényes nappal

Szabó Viktor

Moderari: Katasztrófavakság

Szabó Viktor

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor