Koronavírus

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

Shanghai, China Cityscape

Először jelentettek koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálozásokat Sanghajból hétfőn azóta, hogy a városban a múlt hónapban lezárásokat kezdtek alkalmazni a legújabb járványhullám megfékezésére.

    A sanghaji egészségügyi hatóságok hétfői beszámolója szerint három, Covid-19 megbetegedéssel diagnosztizált beteg hunyt el. Az elhunytak mindhárman idős korúak – 89 és 91 év közöttiek – voltak, akik egyéb egészségügyi problémáik, egyebek mellett cukorbetegség, rák, illetve agyi infarktus miatt nem vehették fel a koronavírus elleni védőoltást.
    A 25 millió lakosú városban március eleje óta mintegy 372 ezer fertőzöttet azonosítottak. A hétfői adatok enyhülést jeleztek: a napi új esetek száma egy nappal korábbról 10 százalékkal zsugorodva 22 248-ra csökkent, a tüneteket is produkáló fertőzöttek száma 2417 volt, ami 25 százalékos mérséklődést jelent a vasárnap közölt adathoz képest.
    Sanghajban március 10. óta több mint kétszázmillió nukleinsavas vírustesztet végeztek el, április eleje óta pedig már több körben tesztelték a város lakóit antigén gyorstesztekkel is a fertőzöttek kiszűrésére. A sanghaji egészségügyi bizottság hétfői közlése szerint minden lakónegyedben, ahol az elmúlt hét nap során akár egyetlen új fertőzöttet is azonosítottak, a lakókat múlt péntektől egy héten át naponta tesztelik.
    A várost egészében április elején helyezték vesztegzár alá, módosítva azt az eredeti tervet, miszerint két szakaszban öt-öt napra zárják le Sanghaj keleti, majd nyugati oldalát. Az intézkedések nyomán azonban a város lakói egyebek mellett akadozó élelmiszerellátásra, élelmiszerhiányra, valamint esetenként a szükséges orvosi ellátás hiányára panaszkodtak. Bár a múlt hét elejétől kezdve olyan lakónegyedekben, ahol 14 napon át nem azonosítottak újabb fertőzötteket, engedélyezték a vesztegzár feloldását, ám az intézkedés nem feltétlenül jelent számottevő enyhítést, hiszen a lakónegyed környezetének kockázati besorolásától is függ, hogy a lakók kimehetnek-e az utcára.

MTI, fotó: EE



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

6,394 millió a beoltottak, 8370 az új fertőzöttek száma Magyarországon, a hétvégén elhunyt 197 beteg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább