Csongrád

A kormány támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ kialakítását Csongrádon

A kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ létrehozását Csongrádon – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Csongrádon, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón.

Új beruházás veszi kezdetét Csongrádon a kormány 2.4 milliárdos támogatásának köszönhetően. Az ütemezés szerint 2022. szeptemberében, a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ a volt Síp utcai iskola épületében, fogja ellátni az 5 osztályos középszintű képzést. Az épület felújítására vonatkozó látványtervek már elkészültek, ennek átadó sajtótájékoztatóját tartották meg Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr, Farkas Sándor képviselő úr és Bozó Gábor igazgató úr jelenlétében. A miniszter úr, ismertette a jelenlévőkkel, hogy a támogatott beruházás, a Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Csongrád fővonalú oktatási központ létrehozását szolgálja. A csongrádi oktatási központ jelenleg egyedülálló elméleti és gyakorlati képzést végez az országban, amely a védelmi ipari oktatást, és fejlesztéseket tartalmazza. Farkas Sándor térségünk képviseletében, szintén elismeréssel beszélt az új nagyszabású projekt kapcsán, hiszen ennek köszönhetően az ipari szféra is előtérbe kerül, illetve a munkaerő piacon is új lehetőségeket kínál. A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium jelenlegi épületében megtartott tájékoztatót követően, a saját gyártású fegyverek is bemutatásra és kipróbálásra kerültek.

MTI/TG

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egészségügyi Díjra várnak javaslatokat Csongrádon

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor kocsijával egy másik autónak ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két kiskorú gyermek is megsérült, amikor fának csapódott egy autó Csongrádnál

cs3_admin

Kerékpáros ütközött személyautónak Csongrádon

cs3_admin

Május 12-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartanak Csongrádon

cs3_admin

Ismét dobogósok a Giricz-testvérek a Diákolimpián

cs3_admin

Rendőrkézen a csongrádi betörő

cs3_admin

Nobackpack Day a BJG-ben

cs3_admin

Szén-monoxid érzékelőket szereltek fel a csongrádi önkormányzati bérlakásokba

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább