Csongrád

A kormány támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ kialakítását Csongrádon

A kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ létrehozását Csongrádon – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Csongrádon, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón.

Új beruházás veszi kezdetét Csongrádon a kormány 2.4 milliárdos támogatásának köszönhetően. Az ütemezés szerint 2022. szeptemberében, a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ a volt Síp utcai iskola épületében, fogja ellátni az 5 osztályos középszintű képzést. Az épület felújítására vonatkozó látványtervek már elkészültek, ennek átadó sajtótájékoztatóját tartották meg Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr, Farkas Sándor képviselő úr és Bozó Gábor igazgató úr jelenlétében. A miniszter úr, ismertette a jelenlévőkkel, hogy a támogatott beruházás, a Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Csongrád fővonalú oktatási központ létrehozását szolgálja. A csongrádi oktatási központ jelenleg egyedülálló elméleti és gyakorlati képzést végez az országban, amely a védelmi ipari oktatást, és fejlesztéseket tartalmazza. Farkas Sándor térségünk képviseletében, szintén elismeréssel beszélt az új nagyszabású projekt kapcsán, hiszen ennek köszönhetően az ipari szféra is előtérbe kerül, illetve a munkaerő piacon is új lehetőségeket kínál. A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium jelenlegi épületében megtartott tájékoztatót követően, a saját gyártású fegyverek is bemutatásra és kipróbálásra kerültek.

MTI/TG

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kozma Orsival kezdődik szombaton a Csongrádi Advent

tk_arpad

Eltűnés miatt keresnek a csongrádi rendőrök egy 16 éves lányt

tk_arpad

A jeges úton két járműnek sodródott a szentesi Tisza-hídon egy autó

cs3_admin

2023. januárjában indulhat a duális képzés Csongrádon az Alföldi Agrárszakképzési Centrumban

tk_arpad

Közmeghallgatás Csongrádon

cs3_admin

Szombaton Újbor Fesztivál Csongrádon

tk_arpad

Tizenhárom évvel ezelőtti gyilkosság miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi – a holttest azóta sem került elő

tk_arpad

Megújultak a csongrádi belváros halászházai

tk_arpad

Egy csongrádi pár lopott pénzből fizetett a kibérelt apartmanért

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább