Csongrád

A kormány támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ kialakítását Csongrádon

A kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ létrehozását Csongrádon – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Csongrádon, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón.

Új beruházás veszi kezdetét Csongrádon a kormány 2.4 milliárdos támogatásának köszönhetően. Az ütemezés szerint 2022. szeptemberében, a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ a volt Síp utcai iskola épületében, fogja ellátni az 5 osztályos középszintű képzést. Az épület felújítására vonatkozó látványtervek már elkészültek, ennek átadó sajtótájékoztatóját tartották meg Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr, Farkas Sándor képviselő úr és Bozó Gábor igazgató úr jelenlétében. A miniszter úr, ismertette a jelenlévőkkel, hogy a támogatott beruházás, a Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Csongrád fővonalú oktatási központ létrehozását szolgálja. A csongrádi oktatási központ jelenleg egyedülálló elméleti és gyakorlati képzést végez az országban, amely a védelmi ipari oktatást, és fejlesztéseket tartalmazza. Farkas Sándor térségünk képviseletében, szintén elismeréssel beszélt az új nagyszabású projekt kapcsán, hiszen ennek köszönhetően az ipari szféra is előtérbe kerül, illetve a munkaerő piacon is új lehetőségeket kínál. A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium jelenlegi épületében megtartott tájékoztatót követően, a saját gyártású fegyverek is bemutatásra és kipróbálásra kerültek.

MTI/TG


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

Pászti Dániel

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

tk_arpad

Eltűnt egy csongrádi férfi

tk_arpad

Vármegyéről Vármegyére – A csongrádi Szent Orbán szobor a Kossuth Rádióban

tk_arpad

Forradalmi árakkal várja a látogatókat a nemzeti ünnepünkön a csongrádi fürdő

tk_arpad

Bilincsben a csongrádi fatolvajok

tk_arpad

Új nyitvatartás a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Átadták a felújított Szent Rókus templomot Csongrádon

tk_arpad

Csütörtökön ülésezik a képviselő-testület Csongrádon

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább