Csongrád

A kormány támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ kialakítását Csongrádon

A kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ létrehozását Csongrádon – jelentette be az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Csongrádon, a Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón.

Új beruházás veszi kezdetét Csongrádon a kormány 2.4 milliárdos támogatásának köszönhetően. Az ütemezés szerint 2022. szeptemberében, a Nemzeti Fegyvergyártási Oktatási Központ a volt Síp utcai iskola épületében, fogja ellátni az 5 osztályos középszintű képzést. Az épület felújítására vonatkozó látványtervek már elkészültek, ennek átadó sajtótájékoztatóját tartották meg Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter úr, Farkas Sándor képviselő úr és Bozó Gábor igazgató úr jelenlétében. A miniszter úr, ismertette a jelenlévőkkel, hogy a támogatott beruházás, a Kecskemét, Kiskunfélegyháza és Csongrád fővonalú oktatási központ létrehozását szolgálja. A csongrádi oktatási központ jelenleg egyedülálló elméleti és gyakorlati képzést végez az országban, amely a védelmi ipari oktatást, és fejlesztéseket tartalmazza. Farkas Sándor térségünk képviseletében, szintén elismeréssel beszélt az új nagyszabású projekt kapcsán, hiszen ennek köszönhetően az ipari szféra is előtérbe kerül, illetve a munkaerő piacon is új lehetőségeket kínál. A Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium jelenlegi épületében megtartott tájékoztatót követően, a saját gyártású fegyverek is bemutatásra és kipróbálásra kerültek.

MTI/TG- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kívül-belül megújult a csongrádi ravatalozó épülete

Szabó Viktor

Szentesi és csongrádi testnevelő is kapott elismerést

Szabó Viktor

Árad a Tisza, nem üzemel a híd sem Csongrádnál!

Szabó Viktor

Péntek este kigyulladt egy lakóház Csongrádon

Szabó Viktor

Szentes és Csongrád környékén is razziázik a rendőrség

Szabó Viktor

Mától Szentesre és Csongrádra is érkezik a dupla nyugdíj

Szabó Viktor

Házasság hete lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Megemelte az első lakáshoz való jutás támogatási összegét a csongrádi önkormányzat

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább