Külföld Sport

Rebrov harcolni fog a hazájáért

A Ferencvárossal három bajnoki címet is nyerő Szerhij Rebrov fegyvert ragad hazája védelméért. A jelenleg az Egyesült Arab Emírségek élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Aint irányító szakember az idény végén tér vissza Ukrajnába – mondta el az ír Independentnek.

„Nagyon büszke vagyok azokra az emberekre és katonákra, akik megpróbálják megmenteni az országunkat. A jó oldalon állunk, de harcolnunk kell a szabadságunkért.”

A szakember elmondta, az arab emírségelbeli futballidény végeztével hazatér harcolni. Csapata jelenleg vezeti a bajnokságot.

„Még van munkám a csapatomnál, de amint vége az idénynek, hazamegyek a népemhez. Amint tehetem, elmegyek. Harcolni fogok. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Azért, mert az emberek kimennek az utcára és harcolni fognak, mindenki egységes, tudjuk, mit kell tennünk” – folytatta Rebrov.

„Természetesen fegyvert veszek a kezembe” –
 mondta el az ukrán tréner.

Hozzátette, a szülei jelenleg Kijevben vannak: „Édesanyám és édesapám három napja a föld alatt élnek egy pincében. Elég idősek, ezért nem tudnak elmenekülni.”

Rebrov továbbá elmondta, népe nemcsak Ukrajnát védi, hanem egész Európát: „Biztos vagyok benne, hogy győztesen fejezzük be a háborút, de szükségünk van a támogatásra.”

A 47 éves szakvezető korábban is felszólalt az orosz-ukrán háború kapcsán.

„Számomra Ukrajna nemcsak szülőföld, hanem a legszebb ország a világon. Bárhol is dolgoztam, a szívem mindig a hazámé volt. Ma, távol a hazámtól forrnak az indulatok bennem. Oroszország, mit művelsz? Szégyelld magad!” 

Forrás: Independent, fotó: Archivum


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eb-selejtezők – Magyarország-Bulgária 3-0

tk_arpad

MAGYAR-BOLGÁR – A MAGYAR VÁLOGATOTTAT FIZIKÁLISAN ÉS TAKTIKAILAG IS JÓNAK NEVEZTE A BOLGÁR KAPITÁNY

Pászti Dániel

Az MLSZ engedélyezi a történelmi Magyarország térképét ábrázoló drapéria használatát

cs3_admin

Csercseszov: az a feladatom, hogy jövőre a BL-ben jussunk nyolcaddöntőig

cs3_admin

Macron francia elnökkel tárgyal hétfőn Orbán Viktor

cs3_admin

Florida kormányzójával tárgyalt Novák Katalin

cs3_admin

Európa-liga – Xabi Alonso egy szintre teszi a Ferencvárost a Monacóval

cs3_admin

Vízilabda maraton Szentesen! Férfi és női mérkőzés is lesz ma a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban.🤽‍♀️🤽‍♂️

cs3_endre

Több százezer autót hív vissza a Tesla az önvezető rendszerének hiányossága miatt

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább