Belföld

Soltész Miklós: Most a pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség

Magyarország nem fogja hagyni, hogy bárki belesodorja a háborúba, hazánk humanitárius segítséget nyújt a háború áldozatainak. A magyar kormány ezért létrehozta a Híd Kárpátaljáért programot, amely keretében mindenkinek lehetősége van segíteni – számolt be az M1 Híradója. A pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség mindenki számára, éppen ezért nagyon fontos az adományvonal, ami 1357-es telefonszámon hívható, illetve SMS-t is lehet küldeni. De nagyon fontos a számlaszám is, ami már korábban is volt a segítségnyújtások során. A Nemzeti Összefogás számlaszáma: 11711711-22222222

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy két területre osztották fel a segítségnyújtást: az egyik maga az adománygyűjtés, a másik pedig a határ mentén a jelenlét, ami úgynevezett segítségpontokon jelenik meg.

A pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség mindenki számára, éppen ezért nagyon fontos az adományvonal, ami 1357-es telefonszámon hívható, illetve SMS-t is lehet küldeni. De nagyon fontos a számlaszám is, ami már korábban is volt a segítségnyújtások során. A Nemzeti Összefogás számlaszáma: 11711711-22222222

– hívta fel a figyelmet az államtitkár, majd hozzátette, ezekre várják azokat az akár kis összegű, akár nagy összegű felajánlásokat, amelyből a segítségnyújtást a határon lévő karitatív szervezetekkel közösen végezi a kormány.

A Híd Kárpátaljáért program keretében az első nap már több mint 30 millió forint érkezett a számlára, ami kiugró az eddigi gyűjtésekhez képest – mondta Soltész Miklós, aki úgy véli, hogy ez a rekord magas összeg annak köszönhető, hogy az emberek megérezték, hogy mind a magyar embereken, mind az ukrán embereken segíteniük kell.

Az államtitkár egy fontos változásra is felhívta a figyelmet, ugyanis eddig a rokonok, ismerősök rögtön a határnál várták a hozzátartozókat, érkezőket, most ők a segítségi pontokon kell, hogy várakozzanak.

Erre azért van szükség, mert a határhoz vezető útvonalak fontosak, hogy tiszták legyenek, ne legyen ott sok autó, bármikor, bármiféle pánik kitörne a túloldalon, és gyorsabban kell a határőrizeti szerveknek át.

hirado.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor