Aktuális Belföld

Soltész Miklós: Most a pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség

Magyarország nem fogja hagyni, hogy bárki belesodorja a háborúba, hazánk humanitárius segítséget nyújt a háború áldozatainak. A magyar kormány ezért létrehozta a Híd Kárpátaljáért programot, amely keretében mindenkinek lehetősége van segíteni – számolt be az M1 Híradója. A pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség mindenki számára, éppen ezért nagyon fontos az adományvonal, ami 1357-es telefonszámon hívható, illetve SMS-t is lehet küldeni. De nagyon fontos a számlaszám is, ami már korábban is volt a segítségnyújtások során. A Nemzeti Összefogás számlaszáma: 11711711-22222222

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy két területre osztották fel a segítségnyújtást: az egyik maga az adománygyűjtés, a másik pedig a határ mentén a jelenlét, ami úgynevezett segítségpontokon jelenik meg.

A pénzbeli segítségnyújtás a legnagyobb és a leggyorsabb lehetőség mindenki számára, éppen ezért nagyon fontos az adományvonal, ami 1357-es telefonszámon hívható, illetve SMS-t is lehet küldeni. De nagyon fontos a számlaszám is, ami már korábban is volt a segítségnyújtások során. A Nemzeti Összefogás számlaszáma: 11711711-22222222

– hívta fel a figyelmet az államtitkár, majd hozzátette, ezekre várják azokat az akár kis összegű, akár nagy összegű felajánlásokat, amelyből a segítségnyújtást a határon lévő karitatív szervezetekkel közösen végezi a kormány.

A Híd Kárpátaljáért program keretében az első nap már több mint 30 millió forint érkezett a számlára, ami kiugró az eddigi gyűjtésekhez képest – mondta Soltész Miklós, aki úgy véli, hogy ez a rekord magas összeg annak köszönhető, hogy az emberek megérezték, hogy mind a magyar embereken, mind az ukrán embereken segíteniük kell.

Az államtitkár egy fontos változásra is felhívta a figyelmet, ugyanis eddig a rokonok, ismerősök rögtön a határnál várták a hozzátartozókat, érkezőket, most ők a segítségi pontokon kell, hogy várakozzanak.

Erre azért van szükség, mert a határhoz vezető útvonalak fontosak, hogy tiszták legyenek, ne legyen ott sok autó, bármikor, bármiféle pánik kitörne a túloldalon, és gyorsabban kell a határőrizeti szerveknek át.

hirado.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A parkolási díjak emeléséről döntöttek a Szegeden

cs3_admin

Megválasztja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökét az Országgyűlés hétfőn

cs3_admin

Választás 2022 – Hétfőn kell megsemmisíteni a szavazólapokat

cs3_admin

A Közlekedési Múzeum őrzi meg az első új formátumú rendszámot

cs3_admin

Bármikor lehet igényelni a nyári gyermekétkeztetést

cs3_admin

Szombattól országos tűzgyújtási tilalom lép életbe

cs3_admin

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

cs3_admin

Hőség – Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetések vannak érvényben

cs3_admin

Nemzetközi sztárokkal tér vissza a Balaton Sound

Endre Araczki

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább