Balástya

Folytatódik a kiállítótermek kialakítása Balástyán

Épül a terasz, rakják a padlót, az átalakítást követően márciusban lesz az ünnepélyes átadás és a helyi értékeket bemutató kiállítás megnyitója.

2021. márciusában kezdődött és március közepéig befejeződik a Balástya Községi Önkormányzat tulajdonában és a Balástyáért Közalapítvány használatában lévő volt kántorház felújítása, ahol kiállítótermeket alakítanak ki. Helyi kulturális értékeket bemutató kiállítások, egészséges életmódot bemutató rendezvények, és egyéb programok szervezésére lesz lehetőség a beruházás megvalósulásával. Az ingatlan megújulásához a közalapítvány adott be pályázatot Kultúr-tér és Élet-tér Balástyán projektcímmel. A kivitelezéshez 15 millió forint támogatást nyert Balástya, és ehhez az önerő 2 488 497 forint, amit az önkormányzat biztosít.

A pályázat segítségével az épülethez utólagosan szakszerűtlenül hozzáépített előteret elbontották, továbbá megtörtént a nyílászárócsere, az épületgépészeti és villanyszerelések, a talajnedvesség elleni padlószigetelés, a belső vakolatpótlás, javítás, a festés, mázolás, valamint a külső homlokzat javítása, vakolása. Jelenleg a termekben a padló lerakása folyik, és az ácsok az udvar felőli oldalon a bejárati ajtó előtti teraszt építik.

Az átalakítás után még márciusban lesz az ünnepélyes átadás, és a helyi értékeket bemutató kiállítás megnyitója, amelyre várják Farkas Sándor államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, akinek nagyon sok beruházás pályázati támogatottságát köszönheti a község.

kistelekjaras.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Utánfutót húzó gépkocsi hajtott bele egy teherautóba az M5-ösön

cs3_admin

Záportározó épül Balástyán

cs3_admin

Hagyományőrző télűzés Balástyán

cs3_admin

Megújul a Vedresszéki út Balástyán

cs3_admin

Három jármű ütközött az M5-ös autópályán Balástyánál

cs3_admin

Balástya is részt vett Torda jubileumi ünnepségén

cs3_admin

Elfogták a balástyai kehelytolvajt

cs3_admin

Nagy sikere volt a Balástya Exatlonnak

cs3_admin

XXI. Balástyai Falunapok és Csongrád-Csanád megyei Tűzoltóverseny

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább