Balástya

Folytatódik a kiállítótermek kialakítása Balástyán

Épül a terasz, rakják a padlót, az átalakítást követően márciusban lesz az ünnepélyes átadás és a helyi értékeket bemutató kiállítás megnyitója.

2021. márciusában kezdődött és március közepéig befejeződik a Balástya Községi Önkormányzat tulajdonában és a Balástyáért Közalapítvány használatában lévő volt kántorház felújítása, ahol kiállítótermeket alakítanak ki. Helyi kulturális értékeket bemutató kiállítások, egészséges életmódot bemutató rendezvények, és egyéb programok szervezésére lesz lehetőség a beruházás megvalósulásával. Az ingatlan megújulásához a közalapítvány adott be pályázatot Kultúr-tér és Élet-tér Balástyán projektcímmel. A kivitelezéshez 15 millió forint támogatást nyert Balástya, és ehhez az önerő 2 488 497 forint, amit az önkormányzat biztosít.

A pályázat segítségével az épülethez utólagosan szakszerűtlenül hozzáépített előteret elbontották, továbbá megtörtént a nyílászárócsere, az épületgépészeti és villanyszerelések, a talajnedvesség elleni padlószigetelés, a belső vakolatpótlás, javítás, a festés, mázolás, valamint a külső homlokzat javítása, vakolása. Jelenleg a termekben a padló lerakása folyik, és az ácsok az udvar felőli oldalon a bejárati ajtó előtti teraszt építik.

Az átalakítás után még márciusban lesz az ünnepélyes átadás, és a helyi értékeket bemutató kiállítás megnyitója, amelyre várják Farkas Sándor államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét, akinek nagyon sok beruházás pályázati támogatottságát köszönheti a község.

kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Munkában a tűzoltók: Nyitott garázs égett Balástyán

Szabó Viktor

A hétvégén még a kerítés is kolbászból lesz Balástyán

Szabó Viktor

A balástyaiak törik legjobban a kukoricát

Szabó Viktor

Határon túli barátokkal ápolták a hagyományokat Balástyán

Szabó Viktor

Nemzetközi Folkfesztivált rendez Balástya

Szabó Viktor

Épül az iskolai konyha tetőszerkezete Balástyán

tk_arpad

40 jármű ütközött 15 balesetben az M5-ös autópályán (frissítve)

cs3_admin

Csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában

cs3_admin

Nagy Feró lesz a pénteki sztárvendég a balástyai Böllérfesztiválon

tk_arpad