Belföld

Megtelt a Csongrádi Nagyboldogasszony Templom Böjte Csaba érkezésére

Teljesen megtöltötték a hívek a csongrádi Nagyboldogasszony Templomot kedden Böjte Csaba ferences rendi szentmiséjén, aki Farkas Sándor, a térség  országgyűlési képviselőjének meghívására érkezett.

A szerzetes személye is magával ragadó volt, hiszen mindenki arra várt, hogy meghallgathassa a gondolatait, erőt, hitet és reményt kapjon Már önmagában az is egy megható volt, ahogy fokozatosan teltek meg a sorok, a karzat és pillanatok alatt tele lett a templom, amit áthatott az ott lévő emberek együttléte. Volt ebben valami különös, hiszen minden korosztály képviseltette magát, a kisgyermektől az egészen idősekig. Mindenki csendben és áhítattal, időnként meghatottan hallgatta Böjte Csaba szavait, aki külhoni élményeiről, mesélte el tanulságos személyes tapasztalatait. A csend átölelte a ferences szavai pedig bejárták a templom legkisebb zugait is. „Isten emberbe vetett hite nem torpan meg! Legyen a hazánk a szeretet a jóság országa, de ne csak várjuk, építsük is”. Mi közben hallgatjuk, számtalan gondolat fut át az agyunkon, és tudjuk, ez nekünk szól, egy embernek és még száznak, ezernek, tízezreknek. Családunk van gyerekeink és mint mondta, gyorsan fejlődnek a gyerekek, de a világunk is, Elhangzott az összefogás és jóság fontossága, A körülöttünk lévő tárgyak és élőlények lenyűgöző látványa, amelyek mellett gyakran elmegyünk és észre sem vesszük annak szépségét, értékeit. Igen fontos gondolatokat intézett a hallgatóság felé, hiszen a vírus helyzetben fokozottabban kell figyelnünk egymásra. Sok-sok érték amely a sajátunk, a gyökereink, ahonnét elindultunk, a hazánk és lakóhelyünk szeretete, mind olyan ismérvek, amelyeket nem szabad elfelejtenünk.

Említést tett hazájáról, a 6000 örökbe fogadott gyermekről, akiket segít és támogat. A lehetőségekről, amelyeket észre kell vennünk és élni vele. A felénk áradó szeretet befogadása, értékelése és még számos gondolat, amely arra ösztönözte a jelenlévőket, hogy mélyen nézzünk a saját lelkünkbe, tegyük rendbe a gondolatainkat és találjuk meg önmagunkban és másokban is az értékeket, a jót, a szeretetet. Felhívta a jelenlévők figyelmét többek között arra is, hogy, segítsük egy-egy imával az országunkat a jó úton haladni. Ő az a különleges ember aki nem csak elmondja amit gondol hanem tesz is azért, hogy a saját és mások álma valóra váljon. Sokáig hallgattuk volna még a szavait, és reményt keltő gondolatait. A szentmise végén kígyózó sorokban járultak elé a hívek. Lassan kiürült a templom, mindenki elindult haza. Az időjárás, dermesztő volt, mégis úgy érzem ezen az estén, aki az elhangzottakat hallgatta, nem foglalkozott a hideggel, mert valami felemelő érzés fűtötte. Ezt adta, társainak és a kedd esti hallgatóságnak, Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Halálos baleset történt az M5-ös autópályán Inárcsnál

cs3_admin

A hétvégén is érkezik egy hidegfront

tk_arpad

Jeladót kapnak a kanalasgémek a Kiskunságban

cs3_admin

Megdőlt a napi hidegrekord

cs3_admin

2022-ben rekordbevétel várható a magyar szállodákban

cs3_admin

Ab: nem lehet népszavazást tartani a Fudan egyetem és az álláskeresési járadék ügyében

cs3_admin

Tizenegy minisztériummal működik majd az új kormány

cs3_admin

500 millió forint keretösszegű pályázattal segítik a civil állatvédő szervezeteket

cs3_admin

Nyáron is fennáll a szén-monoxid-mérgezés veszélye

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább