Csongrád

Kispályás U11 gyerektornával indította az új évet a Csongrádi Tiszapart SE

A Csongrádi Tiszapart SE első kispályás labdarúgó tornáját rendezte az U11 korosztály részére, ahol díjazásban részesültek az egyéni kimagasló teljesítményt nyújtó gyerekek.

Kontinensünk egyik legnépszerűbb sportága a labdarúgás. Nem véletlen, hogy számos klub alakult e nemes sport követésére. Térségünkben egyre népszerűbbek a téli labdarúgó tornák, immár a gyerekek korosztályában is. Vannak egyesületek, akiknél ennek évekre visszanyúló hagyományai vannak. A Csongrád Tiszapart Se eddig szinte csak vendégként szerepelt ezeken az eseményeken, de az idei évben első alkalommal szervezték meg 6 csapat részére. Egy klub nem tudott részt venni, így a Kiskunfélegyháza, Tömörkény, Hódmezővásárhely, Kistelek és a csongrádiak mérték össze a tudásukat az U11-es korosztályban. Ezek az események azért is nagyon fontosak a gyerekek számára, mert a Bozsik tornákon kívül, nincs más lehetőségük arra, hogy bajnokságban játsszanak. Kiss István a csongrádi egyesület elnöke, is támogatta a kezdeményezést egy U11-es torna lebonyolítására, és mivel első alkalommal rendezték meg, nevezési díjtól is eltekintettek. A szervezési feladatokat és a levezetést Dósa Rácz Pál és Somodi Viktor edzők vállalták, míg a játékvezetők, Nagy Gábor és Dósa Rácz Kitti díjazás nélkül vezették le a mérkőzéseket. „Szeretnénk, ha az egyesületünk életében ez hagyománnyá válna, hiszen azt látjuk, hogy mind a gyerekek és szülők körében is nagy az érdeklődés nem beszélve a lehetőségekről, amikor is egy-egy tehetséges sportoló gyermek megmutathatja tudását és lehetőséget kaphat a továbblépésre. Ez a célunk, hogy minél több jó képességű, szorgalmas gyerek kerülhessen, minél magasabb osztályba, azaz a tehetséggondozás. A tornát teljes mértékben sikeresnek látjuk, a csapatok, mentálisan, fizikálisan is felkészültek voltak. Minden résztvevő kis focista kapott lehetőséget a nap folyamán, ahol 20 perces mérkőzéseken mutathatták meg a tudásukat. .Igazi izgalmas, fordulatos mérkőzéseket láttunk. Szeretnénk bővíteni a létszámot 8 csapatosra, amennyiben erre lesz igény, hiszen mindenképpen nagyra értékelendő, hogy a gyerekek a szabadidejükben is a sportra összpontosítanak, és ezt az őszinteséget, motiváltságot mindenképpen támogatni szeretnénk” – mondta el Dósa Rácz Pál a csongrádi csapat edzője és a torna egyik szervezője. Díjazásra került a legjobb hazai játékos, a legjobb kapus, a torna gólkirálya, és a legjobb játékosa. Az első helyen a hódmezővásárhelyiek végeztek, míg a második helyet a Kistelek, a harmadikat Kiskunfélegyháza, negyedik helyen Csongrád, míg az ötödik helyen Tömörkény végzett. A torna legjobb játékosa: Tanács Péter Hódmezővásárhely, a torna gólkirálya Bánfi Botond Kistelek, 8 góllal, a legjobb kapus címet pedig Berkes Bence a Tömörkény csapatából kapta. A legjobb csongrádi játékos címet, Bencsik Dominik érdemelte ki teljesítményével. 

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kutyust is mentettek a péntek reggeli csongrádi balesetben

Szabó Viktor

Fának hajtott egy autó Csongrádnál!

Szabó Viktor

Indul az advent Csongrádon, útlezárásokra kell készülni!

Szabó Viktor

Brilliroztak a csongrádi lányok a spanyol FitKid Európa Kupán

Szabó Viktor

Rovarhotel várja a bogarakat a csongrádi Fő Utcai Platánfa Óvodában

Szabó Viktor

Két biciklit is lopott, 5 ezerért adta el az egyiket

Szabó Viktor

Baleset történt Csongrádon! + FOTÓK!

Szabó Viktor

Se Szentesen, se Csongrádon nem lesznek nyitva az egyik üzletlánc boltjai 24-én

Szabó Viktor

Mától érkeznek a szentesi, csongrádi és kisteleki szépkorúaknak is az emelt összegű nyugdíjak

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább