Vélemény

Moderari: Fedák Sári

A Pegazus ügyként mérsékelten elhíresült lejárató kampány besült, általános érdektelenségbe fulladt.

Pedig mennyi energiát fektettek bele! Nemzetközi oknyomozó újságírók tucatjai dolgoztak a felderítésen, túljártak mindenki eszén, és a világ legjobb titkosszolgálatával rendelkező Izraelből szereztek titkos adatokat.

A mese legalábbis ez volt, de nem nagyon hitte el senki, csak a turbóellenzéki sajtótermékek cikkeztek a „botrányról” egyre kisebb lelkesedéssel.

Senki nem is hihette el, hogy az izraeli szakszolgálatok orra előtt egy sértődött informatikus egy pendrive-on adatokat tudott egy védett intézményből kilopni. (Ez egyébként valóban lehetetlen. Nagyobb valószínűséggel áll meg a nap az égen.)

Magyarországon azt szintén nem kellett magyarázni, hogy az oknyomozó újságírókat a titkosszolgálati műveletetek közeléből a világon mindenütt olyan hirtelen zavarják el, mint ahogyan a kiscicát szokás kivágni egészségügyi sétára.

Az ok egyszerű: a magyar ember nem buta, éljen tanyán, városban, vagy falun; legyen kormánypárti vagy ellenzéki szavazó. Ezt a világ második legjobb titkosszolgálatával rendelkező országban is meg kell, hogy tanulják. (Szerintem már meg is tanulták.)

Az egész műbalhé kb. senkit nem érdekel, de az ellenzék nem tud/akar/mer belőle kiszállni. Próbálkoznak ilyen-olyan hírt gyártani, hátha történik valami.

Olvasom legutóbb, hogy a Pegazus szoftvert gyártó izraeli cég az ellenzéki sajtó szerint Magyarországgal és Lengyelországgal szerződést bontott.

Kár, hogy már az is minősített (titkos) adat, hogy a Pegazus szoftvert ki vásárolta meg, és kivel bontott – már ha bontott – szerződést a forgalmazó cég. Aki mást állít, az téved. Minimum.

Szóval az egész ügy meglehetősen amatőr módon lett kitalálva, összetákolva, kommunikálva.

Ennyi erővel azt is megírhatnák, hogy Pegazus szoftver helyett Magyarország a már az Unikornis szoftvert használja, ami még jobb, még nehezebben felderíthető; és a marslakók már tárgyalnak a Belügyminisztériummal minden lehallgató szoftverek királyának, a Csillámpóninak az átadásáról is …

Ahogy látom az ellenzéki politikai erők ebben az ügyben is a bukott ultira mondják be a Fedák Sárit. (Pedig már kontrázni is szamárság volt.)

Moderari

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Bohár Dániel: Karácsonyék hallgatnak

tk_arpad

Kovács András: Tényleg szóhoz sem jutok!

tk_arpad

Hámori Tamás: Egy tanár véleménye a tüntetésekről

Pászti Dániel

Irsai Farkas László: Nagyon nem értem én Grecsó Krisztiánt

tk_arpad

Kiszelly Zoltán: Ezért sem működnek a szankciók

tk_arpad

Fricz Tamás: A korrupt ellenzék nem úszhatja meg

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Akkor milyen túlsúly, meg milyen sajtószabadság, meg mi van itt, kérem tisztelettel???

tk_arpad

Kötter Tamás: Németországot eltávolították a legkegyetlenebb vallás, a totális woke ideológia nevében

tk_arpad

Hámori Tamás: Úgy tűnik lemaradtam valamiről

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább