Csongrád

Elindult a Karácsony Tours Csongrádon

Megható civil kezdeményezéssel állt elő egy csongrádi három fős csapat, akik közel ötszáz csomagot osztottak szét nyolc állomáson a gyerekek és családjaik között.

A Karácsonynak mindig megvan a maga varázsa, de az előtte lévő időszaknak még inkább. Az idei évben már jegyezni sem tudjuk, milyen példa értékű kezdeményezések indultak, ami nagyon megható, mégis vannak olyan összefogások, amelyek kiemelkedőek. Csongrádon a Motoros Mikulások okoztak nagy meglepetést, most pedig a Karácsony Tours elnevezésű kezdeményezés dobogtatta meg a szíveket. Egyetlen jó ötlet több száz embernek tud örömet okozni, pláne ha gyerekekről van szó, még nagyobb a meglepetés. A tavalyi évben már volt egy ilyen karácsonyi csomagosztás, aminek akkor is óriási sikere volt, és ami jó azt folytatni kell. A laikus ember el sem tudja képzelni, mennyi szervezéssel jár egy ilyen jótékonysági akció, de az érzést, sem amit azok éreznek, akik adnak. Három vállalkozó szellemű és melegszívű ember összefogásának köszönhetően közel 500 doboznyi csomag gyűlt össze a rászorulók számára. Rácz Nikolett, Újszásziné Soós Márta és Kódor Norbert egy csapatot alkotva idén is nagy gyűjtési akcióba kezdett a rászoruló családok és gyermekeik számára. A dobozok csak gyűltek, ami a csongrádi embereknek köszönhetően egyre csak több lett. Márti a Csongrád Angyalai oldalán folyamatosan tartja a kapcsolatot azokkal a családokkal, akik segítségre szorulnak, így nem volt nehéz megtalálni és névre szólóan összeállítani a csomagokat. A 8 megállóhelyre személyes megkereséssel invitálták a családokat, és természetesen óriási volt az érdeklődés. Minden állomáson osztottak még szaloncukrot és plüss figurákat. Ez a teljesen civil kezdeményezés, amelyhez egy baráti társaság adta az ötletet, ismét célba ért. Nagyon jó motiváció azoknak, akik adtak, hogy jó helyre kerülnek az ajándékaik, és nem kisebb öröm azoknak, akik kapták és ezzel szebbé, tartalmasabbá és boldogabbá válhat az ünnepük mások által. Csongrád az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyon aktív és segítőkész főként ebben az időszakban, hiszen a jó ügy érdekében nagyon sokan hozzájárultak a gyűjtési akcióhoz. A kimaradt csomagokat ebben az évben a Gr. Széchenyi István Általános Iskolás tanulói és a Széchenyi Óvoda aprósági kapják meg.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Kerékpárost ütött el egy személyautó a szentesi hídnál

cs3_admin

Kisteherautó és mikrobusz ütközött össze a 451-es főúton

cs3_admin

A csongrádi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 41 éves helybeli férfi megtalálásában

cs3_admin

Kispályás U11 gyerektornával indította az új évet a Csongrádi Tiszapart SE

cs3_admin

Vöröskód riasztás az Észak és Dél-Alföldön

cs3_admin

Január 2-án 14 óra 55 perckor érkezett meg Csongrád idei évi első újszülöttje (képgalériával)

cs3_admin

Újabb nagyszabású fejlesztés valósulhat meg Csongrádon

cs3_admin

Kigyulladt egy autó motortere Csongrádon

cs3_admin

Cserbenhagyásos gyermekgázolás Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább