Sándorfalva

A magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők

A magyar családpolitika eredményei helyben is érezhetők – jelentette ki a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Sándorfalván.

Novák Katalin a Csongrád-Csanád megyei kisvárosban a térség önkormányzatainak vezetőivel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatóján azt mondta, a demográfiai adatok jó irányba mozdulnak, egyre több gyermek születik, egyre többen kötnek házasságot.
    Általános tapasztalat, hogy a fiatalok közül mind többen vállalnak gyermeket. A kisebb, nagyobb települések vezetői arról számoltak be, hogy idén a megszokottnál akár 20 százalékkal is több gyermek jött világra – közölte a politikus.
    A településeken nincs már üres ingatlan, köszönhetően az otthonteremtési támogatásnak – tudatta a miniszter.
    A fiatalok részéről van igény a boldogulásra a kistelepülésen. Ha már megszülettek a gyermekek, szükség van bölcsődékre, óvodákra, ahol biztonságban, magas színvonalon foglalkoznak velük. Ezért is épülnek, újulnak meg sorban a bölcsődék, az óvodák. A térség bölcsődei ellátottsága magasabb az országos átlagnál, a 30 százalékot is meghaladja – mondta Novák Katalin.
    A politikus kifejtette, lényegesen növeli egy kistelepülés vonzerejét, ha ott sikerül megteremteni a családalapítás és munkavállalás feltételeit; ezzel elkerülhető a kistelepülések lakosságának elöregedése, a falvak elnéptelenedése.
    Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjével közölte, Sándorfalva a térség egyik legdinamikusabban fejlődő kisvárosa.
    A politikus hangsúlyozta, a kormányzati intézkedések, a Magyar falu program, és a Területfejlesztési operatív program keretében megvalósuló fejlesztések a vidéken élők életét, boldogulását szolgálják.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Gyakorlatozni fog a honvédség Sándorfalvánál

tk_arpad

A lakosság bevonásával készült klímavédelmi terv Sándorfalván

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

tk_arpad

Nyílt nap a Sándorfalvi úti Hulladékkezelőnél

tk_arpad

Lezárult a Sándorfalvi Piac fejlesztésének és bővítésének II. üteme

tk_arpad

Kerékpárút fejlesztés Szatymaz és Sándorfalva között és Sándorfalva belterületén

tk_arpad

Megújult az energiahasználat a sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban

tk_arpad

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Sándorfalva térségében

cs3_admin

Két héten át Sándorfalván a művészeté a főszerep

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább