Sport

Még idén aláírhatják a szerződést Superbike-vb-futam magyarországi rendezéséről

24h Moto Endurance

Év végéig aláírhatják a gyorsaságimotoros Superbike világbajnokság egyik futamának magyarországi megrendezéséről szóló szerződést – közölte Weingartner Balázs, a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. (HUMDA) elnök-vezérigazgatója a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján.

    A Superbike-vb magyar hétvégéjét a Hajdúnánás közelébe tervezett új versenypályán rendeznék meg 2023-tól vagy 2024-től. A kelet-magyarországi létesítményben gyorsaságimotoros világbajnoki futamokra kerülhet sor 2023-tól, ugyanakkor a mindkét sorozat jogtulajdonosával, a Dornával kötött megállapodás értelmében Magyarország 2022. június 30-áig jelezheti, ha csak 2024-től szeretne MotoGP- és Superbike-világbajnoki futamot rendezni.
    “Most elképzelhetőnek tűnik, hogy élni fogunk ezzel az opcióval, mert azt szeretnénk, ha a legtökéletesebb infrastrukturális feltételeket tudnánk biztosítani a versenyhétvégék tekintetében” – mondta Weingartner Balázs, hozzátéve, hogy tesztversenyt is rendezni kell a vb-futamok előtt, és ennek lebonyolítására nem lenne idő úgy, hogy 2023-ban már a vb-sorozatok mezőnyei gurulhassanak fel a pályára.
    A sajtótájékoztatón Talmácsi Gábor, a 125 köbcentiméteres kategória 2007-es világbajnoka beszámolt arról, hogy a jelenleg már aktív, nemzetközi sorozatokban szereplő hazai motorversenyzők képességfelmérése folyamatosan zajlik a HUMDA együttműködő partnerének, a Fit4Race-nek a budapesti központjában, és várhatóan március végére a szakemberek teljes képet kapnak ezekről a versenyzőkről.
    Szintén jelen volt a szerdai eseményen Sebestyén Péter, a Superbike-vb Supersport 600-as géposztályának magyar versenyzője, aki az idei szezont a HUMDA támogatásával és közreműködésével teljesítette a sorozatban. A versenyző kiemelte, idén nagyon sokat tanult és fejlődött az élcsapatnak számító Bardahl Evan Bros Racing színeiben, és jövőre is ugyanebben a kategóriában és csapatban folytatja pályafutását.
    Az eseményen elhangzott, hogy a HUMDA és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében motorosbarát biztonsági szalagkorlátokat helyeztek ki Komárom-Esztergom megyében, a Bajna és Héreg közötti közúti szakaszra, amely a hobbimotorosok közkedvelt útvonala.
    Közölték azt is, hogy a HUMDA által 2021-ben a motorosok számára három létesítményben szervezett vezetéstechnikai tréninget jövőre még több helyszínen szeretnék lebonyolítani.

MTI, fotó: EE- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyerte haza rendezésű versenyét a Szentes Városi Úszó Club

Szabó Viktor

A Puskás Arénában lesz a 2026-os Bajnokok Ligája döntő

Szabó Viktor

Buli futammal zárult az idei Sárkányhajó Verseny Csongrádon

Szabó Viktor

Tenisztáborba várják a szentesi gyerekeket

Szabó Viktor

Változatos tavaszi eredmények az Oxigénfalóknál

Szabó Viktor

Fantasztikus hangulatban telt a „Fussuk Le!” félmaraton Csongrádon

Szabó Viktor

Csúcsokat döntöttek a szentesi úszók Vásárhelyen

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

Olaszországban parádézott a mindszenti úszózseni

Szabó Viktor