Felgyő

Nagy erővel készülnek a meglepetésdobozok Felgyőn

Decemberben Felgyő egy időzített szeretet bomba. Időt, és fáradtságot nem kímélve lepik meg egymást, díszítik az ablakokat, amelyre a számok már nyár elején elfogynának ha lehetne. A rászorulóknak ételt visznek, hogy mindenkinek jusson finom falat karácsonykor az asztalára.

Az elmúlt évben rekord mennyiségű cipős dobozba készített csomagot raktak össze a felgyőiek. A kezdeményezés hagyománnyá vált, immár ötödik éve készül lelkesen a település apraja és nagyja, hogy minél tartalmasabb és hasznosabb dolgok kerüljenek bele a dobozba. A felhívásra ebben az évben is nagyon sokan jelentkeztek, szinte már nincs is olyan család Felgyőn, aki valamilyen módon ne venne részt ebben az akcióban. Decemberben Felgyő egy időzített szeretet bomba. Időt, és fáradtságot nem kímélve lepik meg egymást, díszítik az ablakokat, amelyre a számok már nyár elején elfogynának ha lehetne. A rászorulóknak ételt visznek, hogy mindenkinek jusson finom falat karácsonykor az asztalára. A gyerekek is kiemelt figyelmet kapnak, mivel Felgyőt soha sem tudta még elkerülni a Mikulás. Minden adventi gyertyagyújtáshoz kapcsolódik egy kis műsoros összejövetel, meleg tea és az elmaradhatatlan bejgli, vagy szaloncukor. A Polgármesteri Hivatal előtere évről-évre egyre nagyobb fényárban úszik és folyamatosan szól a karácsonyi zene. Az adventi koszorú mellett egy szép piros láda várja a gyerekek kívánságlistáját, hiszen nem sokára megérkezik a Mikulás is. Az idei évben is kiveszik a részüket az óvodások, iskolások, hogy még színesebbé tegyék a gyertyák meggyújtásának eseményét. Még felsorolni is nehéz, mennyi mindent megtesz ez a kis falu a lakosai boldogságáért, azért a pár percnyi örömért, amivel egymást meglephetik, és kifejezhetik összetartozásukat egymás iránti figyelmességüket. Sokan fáradoznak azon, hogy időben elkészüljenek és a kis doboznyi ajándékok a megfelelő helyre kerüljenek. Évek óta Forgó Zsuzsi fogja össze ezt a hagyománnyá vált kezdeményezést és gyűjtik lelkesen a dobozokat. Zsuzsi elmondta, hogy nagyon elfáradnak mire útnak indítják az összegyűjtött ajándékokat, de hihetetlenül jó érzés ilyen módon is segíteni, tenni másokért. Tavaly szinte minden család adott egy-egy doboznyi ajándékot, de arra is volt példa, hogy egy háztartásból több mint 10 dobozt is leadtak. Ennek köszönhetően közel 200 doboz indult útjára a kis településről, amelyet remélhetőleg idén ismét megdönt a lelkes felgyői csapat.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor

Retro Majális Felgyőn

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább