Kistelek

Lezárult az őszi Bozsik-Program a KITE-nél

A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és ennek megfelelően a  tehetségek fejlesztése. A KITE több éve biztosít helyszínt a tornák lebonyolításához, az U7, U9 és az U11 korosztály számára.

Négy fesztivált és öt tornát rendezett az idei szezonban a Kisteleki Testedző Egyesület, az U7, U9 és U11 korosztályban, a Bozsik-Program keretein belül. 2011-ben nem csoportközpontként kapták meg a szervezési jogot, hanem a kiváló infrastruktúrának és felszereltségnek köszönhető, hogy szombatonként gyerekzsivajtól volt hangos a három erre a célra megfelelően kialakított pálya. A gyerekek a reggeli órákban kezdték el a mérkőzéseket a megnyitó után, az előre elkészített sorsolás alapján. A tornák egyik vonzó momentuma, hogy mindenki győztes, tehát nem hirdetnek eredményt, viszont minden csapatból kiemelésre kerül az a játékos, aki a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtotta az adott napon. A program egyik fő célja, a tehetségek felfedezése és kiemelése. Ennek érdekében, minden gyermek játéklehetőséghez jut, ahol megmutathatja, technikai és erőnléti tudását, illetve a csapattal való együttes játékát. Az U11-es korosztály esetében a kiemelt játékosok meghívót kapnak a körzeti válogatottba, ahol más körzetek válogatottjaival mérik össze tudásukat. A Kistelekiek több éve biztosítják a helyszínt a rendezvény lebonyolításához. A KITE-nél öt éves kortól kezdenek edzeni a gyerekek és nagyon jelentős az igazolt játékosok száma a legkisebb korosztályban is. Nagyon szép eredményeket érnek el az egyesületi tömegbázis kialakítása terén, amelyhez minden személyi és tárgyi feltétel adott. A sportághoz való kötődés is jelentős, hiszen évről évre növekedő tendenciát mutat az igazolt játékosok száma összességében és korosztályonkénti megoszlásban, ami fontos alapja az utánpótlás nevelésnek. Nem véletlen, hogy több első osztályú játékost is kinevelt már az egyesület és a jövőre nézve is sok tehetséges sportolóval büszkélkedhetnek. A tornák helyi megrendezése, arra is kiváló lehetőséget adott, hogy a szülők is láthatták hétről hétre a gyerekek fejlődését, akik minden alkalommal apró ajándékokat is kaptak. A 2011 év, záró eseménye is egy sikeres év befejezéséről adott tanúbizonyságot, amelynek a jövő szezonban az eddigi feltételek mellett várható a folytatása a KITE-nél.

T.G.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Eltűnt egy 14 éves kisteleki lány

tk_arpad

Március 15-én 13 órakor nyit a kisteleki termálfürdő

tk_arpad

Kendert termesztett otthonában egy kisteleki férfi

tk_arpad

Kistelek mulatott a hétvégén

cs3_admin

Véget ért a Farsang Kupa Kisteleken

tk_arpad

Végéhez ért az Esély Itthon Kisteleken projekt

tk_arpad

A kisteleki rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy 16 éves fiatal megtalálásában

cs3_admin

Állatvásárnak alakítottak ki helyet a kisteleki vásárban

tk_arpad

Kerékpáros szervizpontot adtak át Kisteleken

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább