Gazdaság

Magyarországon eddig példátlan értékű 5,5 milliárdos cigifogás

Egy ukrán bárkáról, valamint egy Pest megyei raktárból összesen 2,8 millió doboz, vagyis 57 millió szál adózatlan cigarettát foglalt le a NAV.

A csaknem 5,5 milliárdos – Magyarországon eddig példátlan értékű – fogás után négyen már letartóztatásban vannak. A csempészek hajója papíron bálás sót szállított a Dunán, ám az ellenőrzéskor kiderült, hogy az egyenként 1300 kilós zsákok a só mellett több mint 2,3 millió doboz zárjegy nélküli cigarettát rejtenek. Munkatársaink a helyszíni információk elemzésével gyorsan eljutottak egy Pest megyei telephelyhez is, ahol hasonló körülmények között – sóval álcázva – további majd félmillió csomag csempészcigit találtak. Az ukrán származású magyar állampolgárokból álló szervezett csoport az elcsalt áfával és jövedéki adóval csaknem 4 milliárd forint kárt okozott a költségvetésnek. Az akcióban három személyt sikerült tetten érni, a negyedik gyanúsítottat szökés közben fogták el a pénzügyőrök. Mind a négyüket őrizetbe vették, a Szekszárdi Járásbíróság pedig elrendelte letartóztatásukat.

Az akció külföldi szálait – nemzetközi bűnügyi együttműködésben – az EUROPOL koordinálta.A NAV költségvetési csalás és pénzmosás meglapozott gyanúja miatt nyomoz, az elkövetők akár 20 évet is kaphatnak.

Forrás: NAV



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon

Szabó Viktor

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel