Belföld

Folytatódik a hűvös, ködös időjárás a hétvégén

Lonely tree in the fog

Folytatódik a hűvös, ködös időjárás a hétvégén. Hajnalban többfelé lesznek mínuszok, a csúcsértékek pedig már mindenhol 15 fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

    Péntekre virradóra is sokfelé köd képződik. A sűrű köd veszélye miatt csaknem az egész országra figyelmeztetést is kiadtak. Napközben legfeljebb szitálás alakulhat ki néhol, és a köd feloszlását követően a legtöbb helyen újra napos idő várható. Főként a Nyugat-Dunántúlon azonban egész nap megmaradhat a felhőzet. A leghidegebb órákban mínusz 5 és plusz 3 Celsius-fok között várható a hőmérséklet. Napközben a napos tájakon 11-14, a tartósabban borult, párás, ködös részeken 6-10 fok valószínű.
    Szombaton a ködös területek kiterjedése fokozatosan csökken. Reggelig néhol csak szitálás fordulhat elő, napközben, illetve este, főleg az ország nyugati felén-kétharmadán, valószínű szórványosan eső. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4, a maximumhőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul.
    Vasárnapra virradóra főként a keleti országrészben lehetnek ködös területek. Ezek megszűnése után fátyolfelhős idő valószínű, több-kevesebb napsütéssel. Nyugatabbra vastagabb lehet a felhőzet. Reggelig szórványosan, napközben csak helyenként valószínű eső, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében. Hajnalban mínusz 3 és plusz 6 fok közötti értékek várhatók. Napközben 7-14 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szijjártó Péter: szigorú bevándorláspolitika nélkül nem lehet Európa biztonságáról beszélni

Szabó Viktor

Jakab István: Magyarországnak joga van a magyar emberek egészségét védeni

Szabó Viktor

GVH: márciusban gyakorlatilag lenullázódott az éves élelmiszer-infláció

Szabó Viktor

Gulyás Gergely: aggasztó, hogy a NATO is irányt váltott

Szabó Viktor

Nagy István: a gazdák érdekében is változás kell Brüsszelben

Szabó Viktor

Júniusban indulhat az új otthonfelújítási korszerűsítési program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar kormány elkötelezett a klíma- és természetvédelem tekintetében

Szabó Viktor

Magyar Péter nem a Fideszt gyengíti

Szabó Viktor

Jaber: “Magyarország, ez a legjobb hely a világon!” + VIDEÓ!

Szabó Viktor