Gazdaság

A Wizz Air már Bécsben is üzemanyag-takarékos repülőgép flottára állt át

A Wizz Air Bécsben is üzembe állította új, üzemanyag-takarékos Airbus A321neo flottáját – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

    A közlemény szerint ezzel Bécs lett a harmadik olyan Wizz-piac, ahol a korábbi olaszországi és Abu-Dzabi technológiai beruházásokat követően teljes egészében az Airbus A320neo-családba tartozó flottára áll át a légitársaság.
    A Wizz Air a jövőben kizárólag ezekkel a típusú repülőgépekkel kívánja fejleszteni a flottáját, köszönhetően például a repülőgépcsalád üzemanyag-hatékonyságának. A piacon jelenleg elérhető legfejlettebb keskenytörzsű repülőgépként ezek a modellek 43 százalékkal kevesebb zajt és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsátanak ki az előző generációkhoz képest.
    Kiemelték, a légitársaság repülőparkjának átlagéletkora 5,1 év, ezzel a Wizz Air rendelkezik a világ egyik legfiatalabb és leghatékonyabb flottájával.
    A légitársaság hosszútávú tervei között szerepel, hogy folyamatosan fejlessze flottáját a legújabb repüléstechnológiát alkalmazó gépekkel, ezzel elérve a zéró kibocsátást.
    A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő diszkont légitársasága jelenleg 145 darab Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A 2021. március 31-ével végződött pénzügyi évben 10,2 millió utas választotta a Wizz Airt.
    A társaság a napokban közzétett tőzsdei jelentésében a 2022-es pénzügyi évének szeptember 30-án zárult második negyedévére 57 millió eurós pozitív üzemi eredmény mellett 2 millió eurós nettó veszteséget közölt. A társaság negyedéves bevételei 681 millió euróra nőttek az egy évvel korábbi 380 millió euróról, de elmaradtak az előző negyedévi csaknem 864 millió eurótól. A légitársaság negyedéves nettó vesztesége egy éve 134 millió euró, az előző negyedévben 553 millió euró volt.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Nagy győzelem: megkezdődött az uniós források folyósítása Magyarországnak

Szabó Viktor

Nagy Márton: brutálisan hatékonyak a kormányzati intézkedések, a kormány már októberre egy számjegyűre csökkentheti a szankciós inflációt

Szabó Viktor

A régióban elsőként Magyarországon nyitott a Shell LNG-töltőállomást

cs3_admin

Belarusz és Magyarország a nehézségek ellenére dolgozik az együttműködés fejlesztésén

cs3_admin

5 milliárd forintért vásárolnak vetőmagot a kiskertekbe

cs3_admin

Húsvét – Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben

cs3_admin

Már nem lassítja az értékesítést a csiphiány

cs3_admin

A magyar gazdaság egyik húzóágazata lehet az IKT-szektor

Pászti Dániel

Kivonul Magyarországról a Jófogás és a Használtautó.hu tulajdonosa

Pászti Dániel

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább