Sport

A Szeged legyőzte az előző idény ezüstérmesét

A Pick Szeged házigazdaként 31-28-ra legyőzte szerdán az előző idényben ezüstérmes dán Aalborg HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

A vendégek egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen.

    Eredmény, csoportkör, 6. forduló, A csoport: Pick Szeged – Aalborg HB (dán) 31-28 (17-13)
——————————————-
    lövések/gólok: 51/31, illetve 52/28
    gólok hétméteresből: 4/2, illetve 5/5
    kiállítások: 10, illetve 8 perc

    A hazaiak keretéből Matej Gaber és Luka Stepancic, a dánoktól Mikael Aggefors, Buster Juul és Sebastian Henneberg hiányzott az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzésen.
    Remek védekezéssel és Mikler Rolandnak köszönhetően jó kapusteljesítménnyel kezdte a meccset a Szeged, amely mindezt támadásban Borut Mackovsek jóvoltából rendre gólra tudta váltani, így a meccs negyedénél már 9-5-re vezetett. Az Aalborg izlandi irányítója, Aron Pálmarsson számos gólpasszt kiosztott, a lövéseinek többsége viszont pontatlan volt. A magyar bajnokcsapat a folytatásban is rendkívül taktikusan kézilabdázott támadásban és védekezésben egyaránt, egy 3-0-s sorozattal már 17-12-re vezetett, a szünetben pedig négygólos előnyben volt.
    A második félidő elején a Szeged piros lap miatt elveszítette osztrák balszélsőjét, Sebastian Frimmelt, aki egy hétméteresnél fejbe lőtte a dánok kapusát. Az Aalborg hármas gólsorozattal kezdett a szünet után, ám ezt Dean Bombac irányításával csakhamar viszonozták a házigazdák (21-17). Mikler továbbra is remekelt, ám a vendégek nem törtek meg, ismét felzárkóztak egy gólra (25-24). Némileg visszaesett a Szeged teljesítménye mindkét kapu előtt, az Aalborg pedig négy perccel a vége előtt a kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át. Ez utóbbi visszaütött, mert Mario Sostaric betalált az üres kapuba, ettől újra lendületbe jött a Szeged, és nagyszerű hajrával végül 31-28-ra győzött.
    A hazaiaknál Bánhidi Bence, Imanol Garciandía és Borut Mackovsek öt-öt góllal zárt, a túloldalon Sebastian Barthold hétszer talált be. A mezőny legjobbjának választott Mikler Roland 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.
    A két együttes hetedik egymás elleni BL-meccsén egy dán siker és két döntetlen mellett negyedszer nyert a Szeged.
    A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz. A három sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Szeged legközelebb november 18-án lép pályára a BL csoportkörében, amikor az északmacedón Vardar Szkopjét fogadja.

MTI, fotó: Rosta Tibor



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Döntőben a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább