Sport

Lovrencsics Gergő lemondta a válogatottságot

A Ferencvárost az idei nyári átigazolási időszakban elhagyó, a horvát Hajduk Splitbe szerződő  Lovrencsics Gergő 44-szer szerepelt a nemzeti csapatban. A 33 éves védő több meccsen is szerepelt a 2016-os, illetve az idén nyáron megrendezett Európa-bajnokságon.

Először 2013. június 6-án, Kuvait ellen játszott a magyar A-válogatottban. Eleinte jobbszélsőként, majd jobb oldali védőként számítottak Lovrencsicsre, aki 2015-ben, a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját a válogatottban.

„Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címerest mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam, roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken” – mondta a videóban Lovrencsics Gergő.

Forrás: MLSZ

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Döntetlen a Veszprém–Szeged szuperrangadón

cs3_admin

Rossi – Konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan építsük a jövő csapatát

cs3_admin

Szalai Attila a Chelsea-be igazol

cs3_admin

A Szeged legyőzte az előző idény ezüstérmesét

cs3_admin

A magyar csapat a 6-3 óta először nem kapott ki Angliában

cs3_admin

Marco Rossi: Változtatnunk kell a taktikánkon

cs3_admin

Három arany 5000 méteren, 18 éremmel zártak a magyarok a kajak-kenu vb-n

cs3_admin

Paralimpia 2020 – Bronzérmes a kajakos Varga Katalin

cs3_admin

Paralimpia 2020 – Aranyérmes a kajakos Kiss Péter Pál

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább