Sport

Lovrencsics Gergő lemondta a válogatottságot

A Ferencvárost az idei nyári átigazolási időszakban elhagyó, a horvát Hajduk Splitbe szerződő  Lovrencsics Gergő 44-szer szerepelt a nemzeti csapatban. A 33 éves védő több meccsen is szerepelt a 2016-os, illetve az idén nyáron megrendezett Európa-bajnokságon.

Először 2013. június 6-án, Kuvait ellen játszott a magyar A-válogatottban. Eleinte jobbszélsőként, majd jobb oldali védőként számítottak Lovrencsicsre, aki 2015-ben, a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját a válogatottban.

„Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címerest mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam, roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken” – mondta a videóban Lovrencsics Gergő.

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább