Belföld

Csaknem 8,5 milliárd forint jut a tanévben iskolatej-, iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programra

Összesen 8,46 milliárd forintot fordít a kormány iskolatej-, iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programra a 2021-2022-es tanévben – közölte Vácon, sajtótájékoztatón az agrárminiszter. Nagy István elmondta, a pénz nagy része, 6,7 milliárd forint nemzeti forrásból származik, 1,76 milliárd forint pedig uniós forrásból.

Az Árpád Fejedelem Általános Iskolában tartott eseményen a miniszter kiemelte, Magyarország a kezdetektől részt vesz az európai uniós társfinanszírozású iskolatejprogramokban. Jelezte, a 2021-2022-es tanévben az iskolagyümölcs-programban megközelítőleg 2300 általános iskola és általános iskolai programokkal rendelkező gimnázium több mint 535 ezer tanulója, az iskolatejprogramban pedig csaknem 2700 oktatási intézmény több mint 446 ezer tanulója vesz részt.

A programokban felhasznált élelmiszerek mennyisége már a hazai élelmiszeripar szempontjából is érzékelő “stabilizáló erőt” jelent – jegyezte meg Nagy István. A gyerekeknek ezen a csatornán 19 beszállítótól összesen 13 millió liter tejet osztanak ki, továbbá 34 szállítótól csaknem 50 millió adag gyümölcsöt, illetve zöldséget. “Magyarország erős” a jó minőségű, egészséges élelmiszerek előállításában, ezért a kormány kiemelt célja ezek fogyasztásának ösztönzése – hangoztatta a miniszter, hozzáfűzve: fontos a gyermekek hozzászoktatása a gyümölcsök és zöldségek napi fogyasztásához és a rendszeres tejiváshoz.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány az elmúlt időszakban igyekezett mindhárom programot megerősíteni, például azzal, hogy az iskolatej esetében a költségkeretet 600 millió forintról 6 milliárd forintra emelte 10 év alatt. Ezek a programok már az iskolában segítik a gyerekek egészséges életre nevelését – fűzte hozzá az államtitkár.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Orbán Viktor: a magyar szabadság őrtüzeinek fénye ma is messzire látszik

Szabó Viktor

A köztársasági elnök kiírta a választások időpontját

Szabó Viktor

Németh Szilárd: februárban is a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és a földgázt Európában

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Sulyok Tamás a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak; Donald Trump a béke elnöke

Szabó Viktor

Sulyok Tamás: a jogállamot kívánom képviselni

Szabó Viktor

Elsöprő erővel győzne a Fidesz–KDNP, ha ma tartanák a választásokat

Szabó Viktor

Varga Mihály: újabb 30 milliárd forintnyi, korábban blokkolt uniós forrás érkezett Magyarországra

Szabó Viktor

Jó hír a szentesi és csongrádi autósoknak is! Könnyebbség jön a gépjárműadó fizetésben!

Szabó Viktor

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább