Vélemény

Bálint Botond: A “zöldek” a legnagyobb környezetszennyezők és a hülyeségük már az életünket fenyegeti

Mindenki emlékszik rá, hogy Rákosiék ki akarták szárítani a Balatont, hogy mezőgazdasági termelést folytassanak a helyén. A nagy Szovjetunióban meg az merült fel, hogy megfordítják egyes nagy folyók folyási irányát. És még körülbelül az is, hogy esetleg hidrogénbombákkal kellene arrébb tenni azokat a hegyeket, amelyek útban vannak.

Szerencsénkre a kommunisták következő generációjának már valamennyivel több esze volt (némileg rémisztőnek nevezhető, hogy itt Hruscsovról, Brezsnyevről és Kádárról beszélünk), és ők eltekintettek ezektől a hatalmas és kiszámíthatatlan következményekkel járó projektektől. Rengeteg méretes baromságot csináltak ugyan – még síkságon is építettek vizierőművet –, de volt a hülyeségnek egy olyan foka, amitől azért ők is visszarettentek. Ismétlem, olyan emberekről beszélünk, akik a légkörben robbantgattak atombombákat vagy soha el nem bomló, ismeretlen hatású vegyi anyagok ipari méretű alkalmazásához járultak hozzá gyakorlatilag végtelen esetben (a nyugati politikusok ebben is pont olyan bűnrészesek egyébként, mint a keletiek).

Ki gondolta volna, hogy a kommunisták után végül újra kommunisták jönnek?

A kommunizmus európai bukása után azt vártuk, hogy olyan gazdasági, tudományos és politikai elitek kezébe kerül Európa, amelyek a kor aktuális tudományos színvonalán, elérhető célok érdekében működtetik a tudományt és a gazdaságot. Vagyis komolyan vettük a fenntartható fejlődés mantráját, egy olyan doktrínát, amely felismeri a tudományos tudás korlátait, a bolygó lehetőségeinek határait és nem kísérli meg a lehetetlent, mint a kommunizmus.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Rétvári Bence: Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

cs3_admin

Hámori Tamás: “Zöld Megállapodás”

tk_arpad

Moderari: Barbár erőszak …

cs3_admin

Kötter Tamás: Most a fogyatékkal élőkbe szállt bele Márki-Zay Péter

cs3_admin

Szabados Ádám: Imádkozzunk a kanadai keresztényekért!

cs3_admin

Bujdosó Tamás: Megújul a Kurca part

cs3_admin

Hámori Tamás: Valóság

cs3_admin

Moderari: Fedák Sári

cs3_admin

Moderari: Kiáltsunk Farkast!

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább