Csongrád

Harmadszorra is a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás a világ legjobb ifjú természetfotósa

Egymás után harmadszor bizonyult a világ legjobb ifjú természetfotósának a csongrádi Koncz-Bisztricz Tamás az egyik legjelentősebb nemzetközi természetfotós versenyen, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, számolt be róla a Turista Magazin.

Tomi két fotójával az 1. és 2. helyezést érte el a 13-17 éveseknek meghirdetett “Természet a fiatalok szemével kategóriában”, így ő lett idén is a legjobb ifjú természetfotós a pályázaton.

Tomi nagyon szereti a téli évszakot, a fehér, havas tájakat, amely mostani alkotásain is látszik. Az első helyezett, drónnal készült felvételén egy izgalmas kompozíciót láthatunk, amelyen a kontrasztot a befagyott havas vízfelszín és a hattyúk fehér színe, valamint a lihogó sötét színe adja.

Második helyezett képe már nyomokban színt is tartalmaz, amelyen egy tüskés bokron pihenő vörös vércse látható. A vércse ezt a helyet szemelte ki magának vadászlesnek, Tomi pedig jó szokásához híven hason kúszva közelített témájához. A hóba lapulva figyelte, amint a vércse többször lecsap, majd visszatér a bokorra, közben természetesen jó pár képet is készített, a végeredmény pedig gyönyörű lett.

Koncz-Bisztricz Tamás már 2019-ben a Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán elnyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet, majd 2020-ban a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet zsebelte be a Close-up Photographer of the Year elnevezésű versenyen.

Forrás: www.turistamagazin.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Lezárt akta: alkalom szülte az autótolvajt

cs3_admin

Egészségügyi Díjra várnak javaslatokat Csongrádon

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor kocsijával egy másik autónak ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két kiskorú gyermek is megsérült, amikor fának csapódott egy autó Csongrádnál

cs3_admin

Kerékpáros ütközött személyautónak Csongrádon

cs3_admin

Május 12-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartanak Csongrádon

cs3_admin

Ismét dobogósok a Giricz-testvérek a Diákolimpián

cs3_admin

Rendőrkézen a csongrádi betörő

cs3_admin

Nobackpack Day a BJG-ben

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább