Sport

Marco Rossi: Változtatnunk kell a taktikánkon

A szövetségi kapitány Szalai Ádám pótlásáról, Vécsei Bálint meghívásáról és az albánok elleni játékunkról is beszélt a pénteki sajtótájékoztatón. Gulácsi Péter pedig kiemelte, revánsot akarnak venni az ellenfélen, de a holnapi találkozón akár egy gól is döntő lehet.

Marco Rossi a válogatott Albánia elleni mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón először arról beszélt, a kerethez csütörtökön csatlakozó Willi Orbánt nem hátráltatja a korábbi betegsége, klubjában ezt megelőzően háromnaponta játszott a legmagasabb szinten, így akár már Albánia ellen is számíthat rá. Szalai Ádámit viszont nem lehet pótolni.

 Az első mérkőzés most fontosabb nekünk, mint a második. Hívtam meg olyat játékosokat,akikkel Szalai Ádámot valamelyest lehet pótolni, de egyikük sem bír ugyanazokkal a tulajdonságokkal, mint Ádám. Magyarországon olyan klasszikus középcsatár, aki minden fontos tulajdonsággal rendelkezik és nemzetközi szinten is játszik, nincsen Szalai Ádámon kívül. Ő egy igazi vezető alkat, a karizmája meghatározza a csapatot, pótolhatatlannak tartom őt jó ideje – fogalmazott a szövetségi kapitány – A taktika terén kell változtatást bevezetnünk, különösen a labdabirtoklás időszakában – Albániában ez szakaszokban sikerült. 

Az újságírók Vécsei Bálintról is kérdezték a szövetségi kapitányt, aki vele kapcsolatban úgy fogalmazott, külföldön töltött évei alatt is figyelték pályafutását, ahogy minden szóba jöhető játékosét. Szerinte a hatos szerepét jól tölti be a Ferencvárosban és úgy érezte, itt az idő, hogy a válogatottban is játszhasson ezen a poszton, amelyen elmondása szerint Nagy Ádám és Schäfer András mellett nincs más játékosunk.

– Már négy éve vagyok ebben a szerepben és kilenc éve dolgozom Magyarországon. Azt hiszem, azért lehetünk itt ilyen hosszú idő óta, mert bizonyítottunk valamit. Az albán válogatottban tizenkét kerettag van, akik az angol, a spanyol és az olasz bajnokságban szerepelnek. A magyar válogatottban négy topligás játékosunk van. Ez nem azt jelenti, hogy meg lennénk szeppenve, én bízom a csapatomban és tudom, hogy ezúttal is jó esélyekkel állunk ki Albániával szemben, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a két csapat között messze nincs akkor különbség, mint amilyet a FIFA-világranglista sugallt, mert azon a magyar válogatott csak az elmúlt években elért sikerességének köszönhetően állunk előkelőbb helyen. Ugyanakkor egyenlő felekként állunk ki a mérkőzésre és bennünk nem lesz semmi félelem.

A szombati mérkőzésről Marco Rossi azt válaszolta az újságíróknak, agresszívebbeknek kell lennünk és dinamikusabban kell futballoznunk, mint az első találkozáskor. A másik, szintén nagyon fontos szempont, hogy a védelem felépítettebb legyen. Továbbá több egyéniség is kellene a játékunkba a szövetségi kapitány szerint:

– Időnként fel kell vállalnunk a kockázatot, hogy be tudjuk játszani a labdát a középpályára. Ehhez még hozzávehetném a hozzáállást is. Úgy kell pályára lépnünk, hogy tudatában vagyunk, hogy mi áll előttünk. Ez az utolsó lehetőségünk a pótselejtező kiharcolására. Nem mondom, hogy biztosan nyerni fogunk, de nagyon remélem, hogy sikeresek leszünk. Most átgondolhatjuk, mennyi pozitívum történt velünk, folyamatosan dolgozunk a gyengeségeinken és látjuk, mikben fejlődtünk. Pontosan tudjuk, mekkora tétje van a szombati mérkőzésnek, ugyanakkor mindenkit arra kérek, hogy az Albánia elleni mérkőzésre is egy folyamat állomásaként tekintsen, amely során ugyan már sokat léptünk előre, de még hosszú út vár ránk. Holnap mindent meg fogunk tenni azért, hogy legyen esélyünk a vb-pótselejtezőkre. A játékosok nagyon összeszedettek, nem aggódom a motivációjuk miatt.

Gulácsi Péter szintén hangsúlyozta, most a legfontosabb az albánok elleni mérkőzés, ahol csak egy gőzelemmel marad saját kezünkben a sorsunk.

– Az idegenbeli vereség miatt is nehezebb most a helyzetünk, de próbáljuk kijavítani azt a találkozót és nem csak a továbbjutás, de a válogatott helyzete miatt is. Ami a zárt kaput illeti, a két fő riválisunk ellen, a lengyelek és az albánok ellen is nézők nélkül kellett, kell hazai pályán játszanunk, előbb a koronavírus-járvány, most pedig az UEFA büntetése miatt. Sajnáljuk ezt, de az a célunk, hogy megnyerjük a találkozót és a következő hazai mérkőzésen, San Marino ellen még legyen esélyünk a továbbjutásra – fogalmazott a Lipcse kapusa, aki azt is hozzátette, nincsenek jó emlékei a kinti mérkőzésről, amelyen szünetben le is kellett cserélni egy fejsérülés miatt.

 Nem mondom, hogy neheztelek a csatárra, sokkal jobban bánt, hogy a mérkőzést elveszítettük. Ezért is lenne jó szombaton revánsot venni. Szeretnénk megnyerni a mérkőzést, ez a legfontosabb, ha nem kapunk gólt, azzal nagyban növeljük az esélyeinket, hiszen a holnapi küzdelmes, akár egygólos mérkőzés is lehet. Az Andorra elleni találkozót megnyertük, még ha a játékot tekintve mást vártak a szurkolók és mi is, a legfontosabb az, hogy holnap nyerjünk, egyértelműen ez a célunk – zárta a sajtótájékoztatót Gulácsi Péter.

A szombati Magyarország-Albánia vb-selejtezőt a spanyol Carlos del Cero Grande vezeti, segítői Roberto Alonso Fernandez, Inigo Prieto és Guillermo Cuadra Fernandez lesznek, a videóbíró feladatait pedig José María Sánchez látja el.

Forrás, fotók: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szentesi versenyzőnek is szurkolhatunk az egyiptomi Parafekvenyomó Világkupán

Szabó Viktor

Parádés hazai győzelmet aratott a Metalcom Szentes

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Első helyet szereztek és továbbjutottak a szentesi Zsoldos női focistái

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Mindszenti lett az Év Életmentője

Szabó Viktor

Két szentesi úszó halmozta a pontokat Vásárhelyen

Szabó Viktor

Ötméteresek után hetedik a magyar férfi vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább