Csongrád

„Itt közlekedem, vigyázz rám!” megyei rajzpályázat csongrádi nyertesei

A tanévkezdés elejére időzítették az „Itt közlekedem, vigyázz rám!” elnevezésű gyermek rajzpályázat eredményhirdetését. A megye 7 járásából érkezett, nagy számú pályamunkák közül Giricz Abigél 1. helyezést, testvére Giricz Gábriel 2., Deák Nóra pedig 3. helyezést ért el.

A jutalmak mellett a győztes táblái kihelyezésre kerülnek az adott járásban. A megyében közel 200 ilyen gyermekrajzokból készült tábla fogja felhívni a figyelmet a biztonságos közlekedésre.A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közös munkája kapcsán sajtótájékoztatót is tartottak. 

Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy egy nyertes Európai Uniós pályázat első mozzanata ez a rajzverseny. A megye összes települését célzó rajzpályázat a biztonságos közlekedésre hivatott felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a veszélyes átkelőhelyek környékén közlekedjünk lassabban, óvatosabban.Nagy Tiborné rendőr alezredes, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője beszélt a tanévkezdéskor jelentkező veszélyekről, valamint iskola rendőre programról.M. Toronykőy Márta rendőralezredes, Vad Róbert rendőrőrnagy, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Batiz István a baleset megelőzés fontosságáról mondták el gondolataikat.

Az értékes díjak átadása után, ünnepélyes keretek között, együtt helyezték ki az első gyermekrajzzal ellátott táblát Szegeden Gémes László elnök, Nagy Sándor alpolgármester és Nagy Tiborné alezredes.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor