Felgyő

Az ország legjobbjai között a felgyői Profi-Tom Zöldségtermelő Kft.

A Felgyői Profi-Tom Zöldségtermelő Kft, lett a 2021 év Magyarország Legszebb Birtoka -Díj, kertészet kategóriájának győztese.

Impozáns díjátadó keretében vehette át a Felgyőn gazdálkodó Profi-Tom Zöldségtermelő Kft a Magyarország Legszebb Birtoka gálán a kertészet kategória győztes címet. Dobos Ferenc tulajdonos, csak később értesült a nevezésről, hiszen a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezete nevezte be a Kft-t. A nevezést elfogadták, de kissé szkeptikusok voltak, hiszen  ez egy országos verseny, amelyre nagyon sokan adták le a nevezésüket és a 8 kategóriában csak kategóriánként három gazdaság maradt versenyben a gálára, ahol kihirdetésre kerültek a győztesek. Amint azt Dobos Ferenc elmondta, nagyon komoly 70 tagú szakmai bíráló bizottság látogatott el a benevezett kertészetekbe és gazdaságokba, ahol sok-sok szempontot vettek figyelembe, többek között a generációs váltást, a fejlesztéseket, az alkalmazott technológiákat, a transzparenciát. Mind ezek mellett természetesen a minőség a korszerűség a környezet tisztasága és számos minőségi elem is szerepelt még a szempontok között. A díj elnyerésében annak is nagy szerepe volt, hogy a Profi-Tom Kft egy holland típusú üzem, ami jó hatékonysággal szervezhető, fejleszthető és automatizálható. Az áru minősége mellett nagy figyelmet fordítanak a higiéniára, ami szintén fontos szempont volt a döntéshozatalban. A díjátadó gálának a tavalyi fődíjas Nyakas Farm adott otthont, ahol a nyertesek átvehették az elismeréseket. Az ötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Legszebb Birtoka-díj célja, hogy a gazdászélet szépségeit megismertessék és kiemeljék a mezőgazdaság szereplőit. A felgyői zöldségtermelő Kft a legmodernebb európai technológiával működik, és amikor megtudták hogy az első háromban már szerepelnek, titkon reménykedtek a díj elnyerésében. Dobos Ferenc tulajdonos számára hatalmas elismerést és eszmei értéket képez ez a díj, hiszen a hétköznapokban nem látható milyen hosszadalmas egy ilyen kertészet kialakítása, mennyi szervező és fizikai munka áll mögötte, mire a termelés erre a szintre eljut. A díj által, láthatóvá válik, hogy tulajdonképpen, mennyi gyönyörű birtok és gazdaság is van Magyarországon, amelyek folyamatosan fejlődnek és hatékonyan termelnek. Idén a Profi-Tom Zöldségtermelő Kft lett a kategória győztes, amely sok fiatal és kezdő mezőgazdász számára adhat majd kellő motivációt a jövőre nézve.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

TOP 10-ben a felgyői lovas család csikója –  első magyarként a világbajnokságok történetében

tk_arpad

Megújult a felgyői általános iskola

tk_arpad

Lelopták egy balesetet szenvedett autó rendszámát Felgyőnél

tk_arpad

Dr. Gyulai Balázs Felgyő új körzeti fogorvosa

cs3_admin

Eloltották a felgyői hulladékkezelőben keletkezett tüzet

tk_arpad

Megint kigyulladt a felgyői hulladéklerakó

cs3_admin

Csak azért is Falunap Felgyőn

cs3_admin

Kemény fából faragták a felgyőieket

cs3_admin

Fáknak csapódott egy autó Felgyőnél, ketten sérültek meg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább