Felgyő

Zakar Eszti újabb nagy futása

A felgyői Zakar Eszter a maraton lefutása után, 65 kilométeres távra vállalkozott. Soha sem volt még versenyen. Eldöntötte, benevezett és elkezdte a felkészülést a munka és a család mellett saját edzéstervvel tudatosan. Sikerült, megcsinálta!

Bő fél év telt el azóta, hogy a felgyői Zakar Eszter túl a negyedik ikszen, fogta magát, dacolva az idővel és a vírus helyzettel, a maga által kijelölt távon lefutotta a maratoni távot. A helyiek tudják, hogy a kitartó hölgy az óta is rendszeresen fut, és edz. Most érezte elérkezettnek az időt és a felkészültségét, hogy újabb távot fusson, immár egy verseny keretein belül, amely nem kevesebb, mint 65 kilométer, a Tisza tónál. Ha eldöntötte, el is kezdte a felkészülést. Volt, amikor reggel 03. 50-kor jelzett az ébresztő és Eszti útnak indult, majd edzés után dolgozni délután pedig az újabb edzés, mellette a gyerekek, a család és természetesen az otthoni teendők. Heti 5 edzés, mellette az erősítő edzések és a munka. A nevezését nem azonnal adta le, attól tette függővé, milyen lesz a felkészülés, hiszen negyven felett ez már viszonylag nagy kihívás. Ennek ellenére, a versenyen egyre többen vannak, akik nem a húszas éveikben kezdenek el futni és szerencsére a számuk csak nő. Szerencsés helyzet volt, hogy lehetett kerékpáros kísérőt is nevezni, így Esztit a barátnője Kozma Ildikó kísérte el a versenyre.

„Az hogy lefutjuk ezt a távot, egy dolog, de befutó érmet csak az kaphat, aki egy adott időhatáron belül teljesít, ami jelen esetben nyolc óra volt. Így kellett készülnöm, ez volt a cél, ehhez kellett igazítanom az edzéseket, Kétszer is imitáltunk egy úgynevezett próbaversenyt, ami nagyon szórakoztató volt, hiszen magamnak jelöltem ki a frissítő pontokat, illetve találnunk kellett a saját környékünkön olyan útvonalat, ahol ezt a távot le tudom futni.”

Tudni szerette volna, hogy mennyire lesz elég a meglévő erőnlét, mennyire tud motivált maradni és a frissítési protokollt is be kellett állítani, amelyekhez egy applikációt használt segítségül Eszter.

„A verseny megnyitója egyszerűen fantasztikus volt. Elképesztő hangulatot teremtettek, már ott elismerték azt, hogy egyáltalán neveztünk, és képesnek tartjuk magunkat erre a nagy kihívásra. Reggel 06.15-kor indultunk, ami egy abszolút jó időpont és az időjárás is megfelelő volt. Saját frissítőt vittem, amiből több liter fogyott, mellé 2-3 liter vizet és banánt.”

Futás közben ivott és evett és csak 2 alkalommal állt meg, nyújtani. Szerencsére nem volt holtpont, de az utolsó két szakasz volt a leghosszabb ez által a legnehezebb. 7.5 óra alatt teljesítette a távot fél órával a megadott előtt. A sok edzés és ráfordított idő meghozta az eredményét. De miért is? Önmagáért a családjáért, az egészségéért és hogy bebizonyítsa ennek kis településnek egy lakója, hogy nincs lehetetlen, ha valaki célokat tűz ki maga elé. Az akaraterő, az elszántság a tenni akarás mindig célba visz. Lehet szó sportról, de bármi másról.

„Meg akartam csinálni!”

Amikor a célba értem, csak sírtam meg nevettem és csak annyit tudtam mondani: „Sikerült, megcsináltam! Hihetetlenül boldog voltam.” A verseny után 1 hét pihenő volt, de egy ilyen táv teljesítése után jön az újabb kihívás, az újabb felkészülés, mert Esztinek a futás már életforma lett, a kitartása, akaratereje, és elszántsága pedig követendő példa.

T.G.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

Cs3.hu Család! Itt az ideje egy újabb összefogásnak! Segítsünk a felgyői Anasztáziának!

Szabó Viktor

Elhagyatott épületben ütött ki tűz Felgyőn

Szabó Viktor

A legaranyosabb maci látogatja térségünk óvodáit

Szabó Viktor

Nótaszótól volt hangos Felgyő

Szabó Viktor

Egymilliót lőttek a Jerringen

Szabó Viktor

Lőporos volt a levegő a pedagógus napon Felgyőn

Szabó Viktor

Exkluzív interjú az év lótenyésztőjével, a felgyői Kacziba Pállal

Szabó Viktor

Óriási büszkeség: csongrádi lovasember lett az év tenyésztője

Szabó Viktor