Kistelek

A közterületek gondozására hívják fel a figyelmet Kisteleken

Az önkormányzat dolgozói vették kezükbe a házak előtti zöldterületek rendbetételét Kisteleken, szorgoskodásukat a kigyomlált gazok kupacai és a rendezett növényszigetek is mutatták.

Az elmúlt héten az Árpád utcán okozott kisebb-nagyobb meglepetést, hogy a kisteleki önkormányzat dolgozói kezükbe vették a házak előtti zöldterületek rendbetételét. Tették ezt szó szerint, ugyanis a „Zöld város” projekt keretében kialakított növényszigetekből szedték ki az ott helyenként már nagyra nőtt gazt, gyomnövényeket. Hétfőn folytatták a munkát, ekkor a Rákóczi utcát tették rendbe.

Az ingatlanok előtti járdaszakasz a meglévő árkok takarításával együtt a lakosok, pontosabban az ingatlan tulajdonosának a feladata. Erre az 1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet kötelezi is az ingatlan tulajdonosokat. E szerint a tulajdonos köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), valamint a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyainak tisztán tartásáról. A jövőben az önkormányzat erre a kötelezettségre hangsúlyosabban szeretné felhívni a lakosok figyelmét.

Forrás, fotó: kistelekjaras.hu



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Tervezett ütemben halad a kisteleki tortilla-gyár építése

Szabó Viktor

A Kárpátalján árván maradt gyerekeknek gyűjtenek Kisteleken

Szabó Viktor

Vadonatúj lombszívó segíti az őszi munkákat Kisteleken

Szabó Viktor

Kistelek polgármestere: nem épül akkumulátorgyár!

Szabó Viktor

Új hűtőládát kapott a gyepmesteri telep Kisteleken

Szabó Viktor

A 12 éves kisteleki Béres Kata az ország lejobb görkorisa

Szabó Viktor

Kutyákkal együtt indult a IV. Kistelek-Ópusztaszer Éjszakai Gyalogtúra

Szabó Viktor

Földrengés volt Kistelek közelében!

Szabó Viktor

Új benzinkút épül Kisteleken

Szabó Viktor