Csongrád

Sághys tanulmányi kirándulások a pandémia után

Bár a tanév jelentős részében csak az online térben „találkoztak” a tanárok és a diákok, azonban visszatérve az iskolába igyekeztek élménnyel is megtölteni a csongrádi Sághy Mihály Szakgimnázium turisztika tárgyának oktatását.

Az alábbi élménybeszámolót a Hódmezővásárhelyi SZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumától kaptuk:

“Két csongrádi városnéző sétával indítottunk. Először egy interaktív feladatlap segítségével ismerkedtünk meg városunk múltjával, jelenével, épített örökségével, majd következő alkalommal a Tisza és az óváros következett.

A múzeumlátogatás nem feltétlenül a tömény unalom szinonimája, amelyet bizonyított a csongrádi múzeumban tett látogatásunk is.

Ezen az alkalmon a 100 éves gimnázium múltját felidéző időszakos kiállítást tekintettük meg. A lányok lelkesen próbálgatták a régi egyenruhákat, parókákat, majd kedvet kaptak a Csongrád múltját bemutató kiállítás megtekintésére is. A látogatás sikeréhez nagyban hozzájárult Fodor Péter értő-, és lelkes tárlatvezetése is.

A Rákóczi Szövetség pályázata keretében egynapos kirándulást szerveztünk Kenderesre és Békésszentandrásra, amelyen természetesen a turizmus szakirányt választó tanulóink is részt vettek.

Ellátogattunk a Horthy család kastélyába, megtekintettük a kriptát, valamint felkerestük a tengerészeti múzeumot is.

A kirándulás során tanulóink kaptak egy kis ízelítőt az idegenvezetők munkájából: hogyan lehet egy buszon információkat átadni, valamint a látogatás helyszínén csoportot kísérni, valamint mi a helyi idegenvezető feladata.

Délután pedig a Békésszentandráson, a Körös-Maros Nemzeti Park területén található Horthy István Duzzasztóművet kerestük fel.

Reméljük, hogy a jövő tanévben további helyszínekkel tudjuk gazdagítani kirándulásaink sorát. “

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megtalálták a tavaly nyáron eltűnt csongrádi fiú holttestét

cs3_admin

Pál István Szalonna és Bandája Csongrádon

cs3_admin

„Itt közlekedem, vigyázz rám!” megyei rajzpályázat csongrádi nyertesei

cs3_admin

Szüreti hétvége Csongrádon

cs3_admin

Személyautó és kerékpáros ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

cs3_admin

Csongrád adott otthont a 2021/2022-es szakképzési tanév országos megnyitójának

cs3_admin

Egy lakóház tetőszerkezete égett Csongrádon

cs3_admin

Nemzetközi egészségnapot szervezett a 30 éves Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább