Felgyő

Csillaghullás – Felgyői Falunapok 2021.

Egy éves kihagyás után ismét megrendezésre került Felgyőn a hagyományokra épülő Falu nap. Elképesztő programkínálattal készültek a szervezők, ami pénteken a korai esti órákban kezdődött a tűzrakással, és ez már alapjaiban is megadta a hangulatot egy jó kis beszélgetéshez.

Ezt egy gyermekek számára szervezett „Csillagkereső” verseny követte, amelyre hihetetlen nagy volt az érdeklődés. Hatalmas élmény volt már az is, hogy este kell keresgélniük a gyerekeknek és emellett a csillagokról is kaphattak újszerű információkat. Szabóné Berkes Etelka Felgyő község alpolgármestere hozta az ötletet, hiszen mint mondta a Felgyői Általános Iskolában évek óta kérik a csillagkeresést a gyerekek, ha erre alkalom adódik. Nem volt kérdés, hogy a Falu Napon is megrendezésre kerüljön. 560 darab csillagot rejtettek el a gyerekek számára, a Geda domb egyik oldalán, amelyek különböző méretűek voltak. A keresés egyszerre indult, amelyhez segítségként fejlámpát, telefont és zseblámpát is használhattak. Természetesen a szülők is besegíthettek a több mint 50 kisgyereknek, akik fantasztikus látványt varázsoltak a domb oldalára, A sok-sok kis lámpás úgy világított a kora éjszakában, mint számtalan szentjánosbogár. Mindenki ajándékkal térhetett haza, hogy másnap újult erővel vegyék birtokba a „Gyerek város” számtalan lehetőségét.

Az ugráló vár, csúszda, gladiátor ring és a különböző méretű eurobungee trambulin mellett az abszolút nyerő a hatalmas méretű habmedence volt a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság jóvoltából. A hab nem csak érdekes, hanem illatos is volt, amit időnként felkapott a szél és a fák tetejéig is felfújt. Az árusok kínálatai is egészen kivételes volt, mind ezek mellett a programok sokszínűsége és változatossága jellemezte az egész napot. Forgó István a Geda –Halom Egyesület vezetője és egyben a Falu nap főszervezője elmondta, hogy most, is mint mindig arra törekedtek, hogy ez a két nap minden korosztály számára élményszerű legyen, igazi kikapcsolódást nyújtsanak az idelátogatóknak. A szervezést igazolja, hogy közel 40-en jelentkeztek a főzőversenyre ahol az íz világ és az ételkínálat is ennek megfelelően alakult. Pontosan ezért igazán nehéz dolga volt a zsűrinek, így két különdíjat is kiosztottak. Az események folyamatosan pörögtek az emberek jöttek-mentek, beszélgettek, jól érezték magukat, de a késő esti órákban egy pillanatra mindenkinél megállt az idő, amikor Forgó Pisti idősebb Kódor Istvánt és feleségét Margitkát köszöntötte az 50. házassági évfordulójukon, amely pont erre a napra esett. Sokszor hallottuk már, hogy Felgyőnek van egy varázsa, aki ide egyszer eljön, eljön máskor is. Talán ez is az egyik kis csoda, hogy törődnek egymással, elismerik a közösségért végzett munkát, és nem hagyják magukra az időseket, mi több rendszeresen segítik őket önzetlenül. Nagyon megható és tiszteletre méltó pillanatok voltak ezek, amelyek összekovácsolnak, és egyben tartanak egy közösséget.

Az idei Falu nap is egyértelműen változatos, sokszínű, hangulatos, kicsit megható és szenzációs volt, amelyet szombaton este egy koncerttel, majd falu bállal zártak. 

Írta: TG, fotók: Gál Beáta

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

TOP 10-ben a felgyői lovas család csikója –  első magyarként a világbajnokságok történetében

tk_arpad

Megújult a felgyői általános iskola

tk_arpad

Lelopták egy balesetet szenvedett autó rendszámát Felgyőnél

tk_arpad

Dr. Gyulai Balázs Felgyő új körzeti fogorvosa

cs3_admin

Eloltották a felgyői hulladékkezelőben keletkezett tüzet

tk_arpad

Megint kigyulladt a felgyői hulladéklerakó

cs3_admin

Csak azért is Falunap Felgyőn

cs3_admin

Kemény fából faragták a felgyőieket

cs3_admin

Fáknak csapódott egy autó Felgyőnél, ketten sérültek meg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább