Tokió 2020

Magyar éremesőt ígér a kedd Tokióban

A birkózó Lőrincz Tamás révén egy arany- vagy ezüstérem már biztos, de a finndingis Berecz Zsombortól és a kajakosoktól is várható kiemelkedő, dobogót érő eredmény kedden a tokiói olimpián.

    A kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában a világ- és Európa-bajnok Lőrincz hétfőn – miután mérkőzés nélkül jutott tovább a nyolcaddöntőből – simán vette a negyeddöntőt, és izgalmas végjátékkal az elődöntőt, a fináléban pedig a kirgiz Akzsol Mahmudovval találkozik. A 97 kilogrammban Szőke Alex vigaszágról szerezhet bronzérmet.
    A birkózószőnyegen kedden kezdik szereplésüket a kötöttfogású 67 (Korpási Bálint) és 87 kilósok (Lőrincz Viktor), valamint Sastin Marianna női 62 kilóban.
    A kajakosoknál női K-2 500 méteren Kozák Danuta, Bodonyi Dóra, valamint Csipes Tamara, Medveczky Erika, K-1 200 méteren Lucz Dóra és Kárász Anna, míg férfi K-1 1000 méteren Kopasz Bálint és Varga Ádám is magabiztosan vette a hétfői előfutamot, és jutott a keddi középfutamba. Ezt követően a döntőben még az éremszerzésben bízhatnak, többen közülük a legfényesebben. Férfi C-2 1000 méteren az Adolf Balázs, Fejes Dániel kettős az előfutamban csak hetedik lett, majd a reményfutamban negyedik, így kedden a B döntőben indul.
    A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen jutott be a keddi, dupla szorzójú éremfutamba. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött, és kettővel vezet a spanyol Joan Cardona, valamint tízzel a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh előtt. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.
    A női vízilabdások számára megkezdődik a kieséses szakasz, a magyarok a hollandokkal találkoznak a negyeddöntőben.
    Három magyar atléta, az 1500-as futó Szögi István, a gerelyhajító Szilágyi Réka, valamint a gátas Szűcs Valdó szerepel kedden.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Magyarország a 15. helyen zárt az éremtáblázaton

cs3_admin

Bronzérmes a férfi vízilabda-válogatott

cs3_admin

Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

cs3_admin

Ismét megvédte címét a magyar női kajaknégyes, Kozák hatszoros olimpiai bajnok

cs3_admin

Négy továbbjutó magyar egység a kajak-kenu pályán

cs3_admin

A bronzéremért játszhat a női vízilabda-válogatott

cs3_admin

Nádas és Kopasz negyedik K-2 1000 méteren

cs3_admin

Csipes Tamara ezüstérmes 500 egyesben, Kozák ezúttal negyedik lett

cs3_admin

Tótka Sándor olimpiai bajnok K-1 200 méteren

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább