Koronavírus

Elhunyt egy beteg, 155 új fertőzöttet találtak Magyarországon

COVID-19 Coronavirus

Egy beteg meghalt, és újabb 155 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 624 451 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 443 749-en már a második adag vakcinát is megkapták.

    A kormányzati portálon azt írták: a járvány kezdete óta 809 646-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 30 027-re emelkedett. A gyógyultak száma 749 185.
    Kórházban 76 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma pedig 30 434-re csökkent.
    Hatósági házi karanténban 1365-en vannak, a mintavételek száma 6 348 148.
    Közölték: a delta variáns több európai országban és már Magyarországon is terjed, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Erre a még be nem oltott időseket külön kérik.
    Kiemelték: Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Aki nem tud interneten foglalni az oltásra, az a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltást. A harmadik dózist az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott – tették hozzá.
    Azt ís írták: Magyarország biztosítja az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növelve a járvány elleni védettséget.
    Emlékeztetnek, hogy jelenleg is tart a nemzeti konzultáció, amelynek keretében a kormány kikéri az emberek véleményét a járvány utáni életről, többek között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét, és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A konzultációs kérdőív online is kitölthető.
    Az Európai Unión belüli utazásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás – írták. Akik unión belüli utazást terveznek, azoknak érdemes letölteni vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve kinyomtatni az uniós Covid-igazolást.

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább