Vélemény

Sargentini jelentés 7.

Az Európai Parlament veszélyben látta – mit látta: látja – az egyesülési szabadságot Magyarországon.

A hiba – szerintük – a migrációt segítő civil szervezetek munkájának nehezítésével, és a civil szervezetek számára utalt külföldi támogatások megismerhetőségét lehetővé tevő törvényjavaslattal van.

A migráció segítésének nehezítése, mint vádpont kicsit sántít. A jogszabályok nem általában a migrációt, hanem az illegális migrációt, az államhatáron való átszökést, annak áttörését tiltják. Az illegális migráció segítését pedig ezek a jogszabályok nem nehezítik, hanem konkrétan megtiltják: mivel az illegális határátlépés bűncselekmény, annak a segítése is az. Nem olyan bonyolult ez.

Lássuk a külföldi támogatások kérdését:

Azok a – jellemzően nemzetközi – civil szervezetek, melyek működésükhöz a támogatást Magyarországon kívülről kapják „külföldről támogatott szervezet” megjelölést kellett volna használniuk. Ez a szabályozás az Európai Bizottság nézete szerint közvetve diszkriminálta és aránytalanul korlátozta volna a civil társadalmi szervezeteknek juttatott külföldi adományokat. Ez a jelentést megfogalmazók szerint tűrhetetlen túlkapás, mellyel megbélyegezték volna a civil szervezeteket.

Megbélyegzés? Nem az. Nem a helyes szót használták. Ténymegállapítás a szó, amit kerestek.

Sejtem persze mire gondoltak: akiről kitudódik, hogy külföldről fizetik a kormány ellen folytatott – túlnyomóan – politikai tevékenységéért, annak nem lesz sok becsülete az emberek szemében.

Azt egyébként nem értem, miért gondolják, hogy a „külföldről támogatott szervezet” megjelölés nélkül a magyarok nem tudják, ki kicsoda a közéletben.

Aki csak egyszer hetente olvas híreket, az is tudja, hogy miféle tevékenységet végeznek ezek a szervezetek. A teljesség igénye nélkül: beperelik a magyar államot a börtönben lévők lakhatási körülményei miatt, migránsokat képviselnek a magyar állam ellen az Európai Bíróságon, és általában akadályoznak minden kezdeményezést, ami a leszakadó társadalmi csoportok valódi felzárkózását, vagy a határon kívüli magyarság védelmét szolgálná.

Szóval: szerintem így sincs túl sok becsületük, amit elveszíthetnének …

 … és ezen már a piócás ember sem tud segíteni.

Moderari



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor

Moderari: A magyarok győztek?

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább