Koronavírus

Meghalt három beteg, 56-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Coronavirus Covid-19 attack. Covid corona virus cells attacking lungs

Meghalt három beteg és újabb 56 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 548 451 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 226 741-en már a második adag vakcinát is megkapták.

    A kormányzati portálon azt írták: 808 612-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 013-ra, a gyógyultaké 741 896-ra emelkedett.
    Az aktív fertőzöttek száma 36 703. Kórházban 84 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.
    Hatósági házi karanténban 1582-en vannak, a mintavételek száma 6 222 052-re nőtt.
    Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően “letörtük” a járvány harmadik hullámát – írták. Több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.
    Kiemelték: miután a beoltottak száma elérte az 5,5 milliót, életbe lépett az újraindítás következő fokozata, de a kórházakban, szakrendelőkben, háziorvosi rendelőkben továbbra is kötelező a maszkviselés.
    Hozzátették: a kormány nemzeti konzultációt indított, amelyben kikéri a magyar emberek véleményét a járvány utáni életről, a többi között a gazdaság újraindítását, a munkahelyek védelmét és a családok további támogatását érintő kérdésekben. A nemzeti konzultáció online is kitölthető.
    Tudatták azt is, hogy a szomszédos országok határai mentén élőket is fogadják oltásra, ezzel tovább növelve Magyarország járvány elleni védettségét. A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon adathatják be maguknak az oltást. A Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából érkezők az erre a célra kijelölt kórházak oltópontjaira mehetnek. Felhívták a figyelmet arra, hogy akik Magyarországon szeretnék beadatni maguknak az oltást, mindenképpen hozzák magukkal az útlevelüket, a személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.
    Közölték: már elérhető az EU-n belüli utazásokhoz az uniós oltási igazolás. Az unión belülre utazást tervező állampolgároknak azt javasolják, hogy digitálisan töltsék le vagy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást, ehhez a honlapon oktatófilmet is találnak. Az uniós igazolás nem minősül úti okmánynak, nem állítják ki és nem küldik meg hivatalból – tették hozzá.
    Kitértek arra, hogy továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált, Magyarországon élő külföldiek és a külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan foglalhatnak az interneten időpontot az oltásra.
    Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető – fűzték hozzá.
    Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (144 283) és Pest megyében (112 132) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (46 700), Győr-Moson-Sopron (44 468) és Hajdú-Bihar megye (42 625). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (17 780).

MTI



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 878 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 11 beteg

tk_arpad

6,422 millió a beoltottak, 867 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 7 beteg

tk_arpad

Koronavírus – 6,422 millió a beoltottak, 830 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 31 beteg

tk_arpad

6,421 millió a beoltottak, 1597 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 32 beteg

tk_arpad

6,418 millió a beoltottak, 11 392 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 46 beteg

tk_arpad

Megérkezett Magyarországra az első szállítmány az új koronavírus elleni vakcinából

tk_arpad

6,4 millió a beoltottak, 2063 az új fertőzött száma, a múlt héten elhunyt 40 beteg

cs3_admin

6,408 millió a beoltottak, 6748 az új fertőzöttek száma Magyarországon, az elmúlt héten elhunyt 77 beteg

cs3_admin

Először jelentettek halálozásokat Sanghajból a város lezárása óta

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább