Csongrád

Üres a fészek, elröpült belőle a bűvös ajkú dalos kis madár…

A címben szereplő megható ballagási ének rendszerint május elején szokott felzengeni a középiskolák falai között. Idén ez a járványügyi intézkedések miatt június végére tolódott. A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős, szakmát szerzett diákjai június 16-án, a sikeres érettségi vizsgát tett hallgatói pedig június 17-én búcsúztak az intézménytől. 

Mivel a diákok szalagavató ünnepsége is elmaradt, így ezen az eseményen tűzték fel az osztályfőnökök a szalagot a végzősök kabáthajtókájára, akik e jeles eseményen vehették át érettségi és szakmai bizonyítványaikat. Bimbóné Piti Éva igazgató búcsúbeszédét követően az osztályok néhány perces videó-összeállítással kedveskedtek a vendégeknek, melyben a Sághy-s hétköznapok elevenedtek meg. Az ünnepség utolsó harmadában a kiemelkedő tanulmányi és közösségi munkát végzett tanulók jutalmazására került sor. A végzősök nevében Bársony Bernadett 11/B osztályos és Varga Zsigmond 12/D osztályos tanuló búcsúzott a tanároktól és a diáktársaktól. A nap csúcspontja a várva várt szakmai és érettségi bizonyítványok átvétele volt. Az egész éves járványügyi megszorítások ellenére a végzősök méltó módon tudtak búcsút venni iskolájuktól. 

2021. június 16. és 17. két emlékezetes nap iskolánk, a Hódmezővásárhelyi SZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium életében. 16-án a 11.A és 11.B, 17-én a 12.D osztálynak rendeztünk szalagavató, ballagási és bizonyítványosztó ünnepséget. Igen, egy napon és egy időben. Reméljük, soha többé nem lesz ilyen, de amikor megtudtuk, hogy pótolhatók az elmaradt rendezvények, csak egy kérdés merült fel: mikor legyen? A 12.D osztálynak június 17-én volt az érettségi zárása, így ez volt a megfelelő nap. A helyzetre való tekintettel a két szakképző osztálynak az előző napot választottuk, hogy méltó búcsút vehessünk diákjainktól: ünnepélyes keretek között, szüleik, tanáraik jelenlétében kaphassák meg a szalagot, a tarisznyát és a szakmunkás, illetve érettségi bizonyítványt.

A ballagás szimbolikus jelentéssel is bír: a végzősök nemcsak az iskolájuktól, hanem eddigi életüktől is búcsút vesznek, hiszen egy korszak lezárásaként tekinthetünk rá, mely után új élet vár rájuk. Igyekeztünk ezt az eseményt emlékezetessé tenni diákjaink számára. De nem végleg  búcsúzunk, hiszen az iskola kapuja mindig nyitva áll volt diákjaink előtt.

Dicséretben részesültek a következő tanulók: 

Keller Pintér Lóránd Zsolt 11.A – Kiemelkedő szakmai munkájáért és a Szakmasztár fesztiválon elért kiemelkedő eredményéért

Székely János 11.A – Példamutató magatartásáért és szorgalmáért

Bársony Bernadett 11.B – Iskolai és kollégiumi közösségi munkájáért és jó tanulmányi eredményéért

Kovács Lívia 11.B – A három év alatt nyújtott kimagasló tanulmányi munkájáért

Ternai Róza 11.B – Szorgalmáért, kitartásáért

Giricz Barnabás 12.D – Közösségi munkájáért és szakköri tevékenységéért

Hódi Péter 12.D  – Faipari versenyen való eredményes részvételéért

Kallai Attila 12.D  – Szorgalmáért és kiemelkedő tanulmányi munkájáért

Sebők Milán 12.D – Faipari versenyen való eredményes részvételéért

Szabó Hunor 12.D  – Szorgalmáért és kiemelkedő tanulmányi munkájáért

Tantucz Levente 12.D  – Szorgalmáért és kiemelkedő tanulmányi munkájáért

Varga Zsigmond 12.D – Az iskolai rendezvényeken való részvételéért és a szavalóversenyen nyújtott teljesítményéért.

Forrás: HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

A csongrádi zsaruk elől nincs menekvés: felgyői tolvajt fogtak az egyenruhások

Szabó Viktor

A szentesieknek és csongrádiaknak is elérhetők az adóbevallási tervezetek – mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Szabó Viktor

Égett egy garázs Csongrádon Dália utcában

Szabó Viktor

Forgalomkorlátozások lesznek Csongrádon!

Szabó Viktor

Gyovai Zsolt indul a csongrádi polgármesteri székért

Szabó Viktor

70 évesen is a világ legjobbjai között úszott a csongrádi Tari László

Szabó Viktor

Ismét érkezik a Cégek Piaca Szentesre és Csongrádra!

Szabó Viktor

Összeállt a pontonhíd Csongrádnál

Szabó Viktor

Büszkeség: szentesi és csongrádi paraúszók nyakába is került érem Vásárhelyen

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább