Pusztaszer

Katolikus templom épült Pusztaszeren

Katolikus templom épült Pusztaszeren. Az épületet vasárnap Kiss-Rigó László püspök ünnepi szentmisén szentelte fel.

    A Szentháromság-templom a kormány támogatásával, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szervezésében, a pusztaszeri önkormányzat által adományozott telken mintegy 130 millió forintos beruházással létesült.
    Az 1934-ben önállóvá vált Pusztaszer lakosai régóta szerettek volna katolikus templomot, amelynek helyét egykor kijelölték, ám a telket később beépítették. A templom építéséért a helyiek 2012 óta lovas zarándoklatot szerveztek Pálosszentkútra, és egy kopjafát állítottak. A kopjafára minden évben újabb rovátkát véstek, egészen 2017. június 24-ig, az épület alapkőletételig.
    A templom kivitelezési munkálatait Germán Géza építész tervei alapján a szegedi T-Complexing Kft. végezte.

    A templom liturgikus tere 64 férőhelyes, míg a hittanterem húsz diák befogadására alkalmas. Különleges a templomtér egyik oldalfalának nagyvonalú, fedett-nyitott kialakítása, amely közvetlen kapcsolatot teremt a természettel, és alkalmas a szabadtéri szentmisék megtartására is.
    Az oltár felett kapott helyet Kovács Jenő szobrászművész ólmozott, festett üveg alkotása, a feszület, míg a templomtérben – szintén a művész által készített – tabernákulum, keresztelőkút, valamint szenteltvíztartó található. Az egyedi homlokzati nyílászárók és a beltéri padok, valamint az oltár falubéli szakemberek keze munkáját dicséri. A karzatról a 20 méter magas toronyba juthat a látogató. Az infrafűtéshez és az elektromos világításhoz szükséges energiát napelemek termelte áram biztosítja. A harangot a pusztaszeriek adományából újították fel, és 2020-ban helyezték el a toronyban.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Pásztorünnep volt Pusztaszeren

Szabó Viktor

Hungarikumkavalkád volt a sportcsarnokban Pusztaszeren

Szabó Viktor

Pásztorünnep lesz Pusztaszeren

Szabó Viktor

Utazó kiállításokra várnak Pusztaszeren

Szabó Viktor

Ocskó-Almási Anita is nagy bejelentést tett

Szabó Viktor

Speciális komplexitásra törekvő metodusok bevezetése a pusztaszeri tehetséggondozásban

Szabó Viktor

Innovatív megoldások a pusztaszeri tehetségek gondozásában

Szabó Viktor

A sofőrt a tűzoltók vágták ki a roncsból, amikor egy autó fának csapódott a nagy ködben

cs3_admin

Szoba égett egy pusztaszeri tanyán

cs3_admin