Vélemény

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

“Amikor a Magyarország–Írország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés kezdő sípszava előtt a vendégcsapat játékosai és a stáb tagjai a Black Lives Matter (BLM) mozgalommal rokonszenvezve fél térdre ereszkedtek, a mieink nem álltak be a sorba, hanem az UEFA rasszizmus elleni kampányának részeként a mezen hordott Respect feliratra mutattak, a nézőtérről pedig harsány füttyszó hallatszott.

Büszke voltam arra, hogy a magyar fiúk állva maradtak, de azt is tudtam, hogy ennek a néhány másodperces epizódnak komoly utóélete lesz. Biztos voltam benne, hogy hacsak az egyik csapat meg nem veri 10:0-ra a másikat, akkor a nemzetközi sajtó nem a játékkal foglalkozik majd, hanem a fütyülés miatt verbálisan keresztre feszíti a szurkolóinkat és rajtuk keresztül Magyarországot. Jó okom volt ezt feltételezni, mert a magából mára teljesen kifordult, önfeladó nyugati világ a normalitást hátrahagyva ebben a kérdésben is homlokegyenest más nézetet képvisel, mint a hazát, a nemzetet, a hitet és a családokat védő kelet-európai országok.

Sajnos nem kellett csalódnunk, mert a meccs lefújását követően az írek a nyilatkozataikban többet foglalkoztak a fütyüléssel, mint magával a mérkőzéssel. Az egyik játékos, ­Chiedozie Ogbene egyenesen felszólította az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy tegyen lépéseket Magyarország ellen, amiért a közönség kifütyülte az íreket. A füttyszó lényegét nem értő focista arról beszélt, hogy a diszkriminációnak és a rasszizmusnak nincs helye semmilyen sportban, semmilyen helyen. Még azt is elmondta: nagyon boldog, hogy csapatként letérdeltek, hogy kifejezzék a szolidaritásukat. Nem ment el a történtek mellett szó nélkül az ír–nigériai kettős állampolgárságú Adam Idah sem, aki szintén zokon vette a magyar szurkolók reakcióját. Egy ír újságíró pedig a fütyülés miatt már odáig ment, hogy visszasírta azokat a napokat, amikor a járványhelyzetben üresek voltak a stadionok.

Itt tartunk most. S hogy mit lép az UEFA? Az még a jövő zenéje. Nincsenek kétségeim afelől, hogy valamilyen formában elmarasztalják Magyarországot, mert ha valaki nem áll be a sorba, azt azonnal pellengérre állítják. A liberális háttérhatalom ki fogja ezt kényszeríteni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Moderari: Túltolják, rendszeresen túltolják

tk_arpad

Kötter Tamás: Az Unió politikusai mindent egy lapra, Oroszország totális vereségére tettek fel

tk_arpad

Kocsis Máté: Kárpátaljai testvéreinknek végig kell nézniük, hogy a halottasházak megtelnek rokonaik holttestével

tk_arpad

Moderari: Magyarország államformája

tk_arpad

Skrabski Fruzsina: Tisztázzuk: az EU nem segélyt tart vissza, hanem a mi pénzünket!

tk_arpad

Jeszenszky Zsolt: Jamie Lee Curtis magyarul vette át az Oscar-díját?

tk_arpad

Szentesi Zöldi László: A győzelemhez

tk_arpad

Bayer Zsolt: Ez így nem mehet tovább!

tk_arpad

Orbán Viktor: Magyarország vezetése elég erős ahhoz, hogy távol tartsa az országot a háborútól

tk_arpad

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább