Vélemény

Borsodi Attila: Büszkeség és balítélet – nem térdelünk!

“Amikor a Magyarország–Írország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzés kezdő sípszava előtt a vendégcsapat játékosai és a stáb tagjai a Black Lives Matter (BLM) mozgalommal rokonszenvezve fél térdre ereszkedtek, a mieink nem álltak be a sorba, hanem az UEFA rasszizmus elleni kampányának részeként a mezen hordott Respect feliratra mutattak, a nézőtérről pedig harsány füttyszó hallatszott.

Büszke voltam arra, hogy a magyar fiúk állva maradtak, de azt is tudtam, hogy ennek a néhány másodperces epizódnak komoly utóélete lesz. Biztos voltam benne, hogy hacsak az egyik csapat meg nem veri 10:0-ra a másikat, akkor a nemzetközi sajtó nem a játékkal foglalkozik majd, hanem a fütyülés miatt verbálisan keresztre feszíti a szurkolóinkat és rajtuk keresztül Magyarországot. Jó okom volt ezt feltételezni, mert a magából mára teljesen kifordult, önfeladó nyugati világ a normalitást hátrahagyva ebben a kérdésben is homlokegyenest más nézetet képvisel, mint a hazát, a nemzetet, a hitet és a családokat védő kelet-európai országok.

Sajnos nem kellett csalódnunk, mert a meccs lefújását követően az írek a nyilatkozataikban többet foglalkoztak a fütyüléssel, mint magával a mérkőzéssel. Az egyik játékos, ­Chiedozie Ogbene egyenesen felszólította az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy tegyen lépéseket Magyarország ellen, amiért a közönség kifütyülte az íreket. A füttyszó lényegét nem értő focista arról beszélt, hogy a diszkriminációnak és a rasszizmusnak nincs helye semmilyen sportban, semmilyen helyen. Még azt is elmondta: nagyon boldog, hogy csapatként letérdeltek, hogy kifejezzék a szolidaritásukat. Nem ment el a történtek mellett szó nélkül az ír–nigériai kettős állampolgárságú Adam Idah sem, aki szintén zokon vette a magyar szurkolók reakcióját. Egy ír újságíró pedig a fütyülés miatt már odáig ment, hogy visszasírta azokat a napokat, amikor a járványhelyzetben üresek voltak a stadionok.

Itt tartunk most. S hogy mit lép az UEFA? Az még a jövő zenéje. Nincsenek kétségeim afelől, hogy valamilyen formában elmarasztalják Magyarországot, mert ha valaki nem áll be a sorba, azt azonnal pellengérre állítják. A liberális háttérhatalom ki fogja ezt kényszeríteni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor