Csongrád

Újabb Sághys sikerek

A Hódmezővásárhelyi SZC Sághy Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma két tanulója az ország legjobbjai között.

Sebők Milán országos összesítésben a 2. helyen végzett, míg Hódi Péter Benedek a legjobb tíz közé került az Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) idei versenyén.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyét a magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató szakgimnáziumok azon tanulói számára hirdette meg, akik a versenykiírás tanévében a középiskolai szakaszt lezáró évfolyam tanulói, és rendes érettségi vizsgájuk az adott vizsgatárgyból a május – júniusi vizsgaidőszakban esedékes.

A verseny idén rendhagyó formában került megrendezésre. Két fordulós megmérettetésen estek át a tanulók, akik faipari ismeretek tantárgyból remekeltek, és bizonyították az iskolánkban megszerzett tudásukat.

A helyezésük alapján a felvételi eljárás során érvényesíthető többletpontokat, továbbá elismerő oklevelet és jutalmat kaptak.

Szakmai felkészítőik: Száraz András, Tóth Zoltán és Várkonyi István oktatók voltak.

Jövőre újabb cél van a fiatalok elé kitűzve, a sikeres faipari technikus bizonyítvány megszerzése, melyért a legjobb úton haladnak.

Sok sikert kívánunk a jövőben is céljaik megvalósításához!

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egészségügyi Díjra várnak javaslatokat Csongrádon

cs3_admin

Egy idős férfi sérült meg, amikor kocsijával egy másik autónak ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két kiskorú gyermek is megsérült, amikor fának csapódott egy autó Csongrádnál

cs3_admin

Kerékpáros ütközött személyautónak Csongrádon

cs3_admin

Május 12-én rendkívüli Képviselő-testületi ülést tartanak Csongrádon

cs3_admin

Ismét dobogósok a Giricz-testvérek a Diákolimpián

cs3_admin

Rendőrkézen a csongrádi betörő

cs3_admin

Nobackpack Day a BJG-ben

cs3_admin

Szén-monoxid érzékelőket szereltek fel a csongrádi önkormányzati bérlakásokba

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább