Csongrád

Befejeződött a Tisza-menti virágzás 2 című projekt Csongrádon

Befejeződött a Csongrád Városi Önkormányzat EFOP-1.5.3-16-2017-00001 kódszámú, „Tisza-menti virágzás 2” című projektjének megvalósítása. 

2021 | 05 | 31.

CSONGRÁD VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

VÉGET ÉRT A HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE – „TISZAMENTI VIRÁGZÁS 2” CÍMŰ PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSA

„Tiszamenti virágzás 2” címmel 499 940 931 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Csongrád Városi Önkormányzat. A projekt 8 konzorciumi partner együttműködésében került megvalósításra. Konzorciumi partnerek: Csongrád, Tömörkény, Csanytelek, Felgyő és Tiszasas települések önkormányzatai, Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, Piroskavárosi Szociális Családés Gyermekjóléti Intézmény, Csongrád Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.

Csongrád Városi Önkormányzat 2017-ben nyújtotta be pályázatát a „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című pályázati kiírásra. A pályázat támogatásban részesült és 2017.12.01.-2021.05.31. időszakban került sor a projektterv megvalósítására. Az Európai Uniós támogatásból, és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló projekt tárgya a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése, a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének erősítése, az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása, valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázat célcsoportja az önkormányzati intézményeknél a humán szolgáltatásokban dolgozó szakemberek, a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a helyi kisközösségek tagjai, valamint a társadalmi együttélés, felzárkózás, közösségfejlesztés tekintetében célcsoportként jelenik meg adott projekt hatóterületén élő teljes lakosság.

A projekt keretében a humán szolgáltatásban dolgozók számára ösztöndíjrendszer került kialakításra, a szakemberhiány enyhítésére lakhatási támogatást biztosított a projekt költségvetése, valamint számukra szervezetfejlesztési programok szerepeltek a programban. Munkaerőpiaci. pályaorientációs, és kompetenciafejlesztési tréningek valósultak meg 650 fő számára. Az egészségfejlesztési programelemen belül egészségnapok és prevenciós szűrőprogramok szolgáltatásait vehették igénybe az itt élők. Az életminőség javítását szolgáló programok keretében egyéb prevenciós programokat is szerveztünk mind az 5 településen a lelki egészségvédelem, a család- gyermekvédelmi szolgáltatások szerepének megerősítése érdekében. A településeken élő gyermekek részére nyári táborok szerveződtek, valamint ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítottunk számukra a megvalósítás időszaka alatt. A sport programokat tekintve heti rendszeres testmozgás, sportválasztó rendezvények, inkluzív gyalogló és kocogóünnep megszervezése szerepelt a projekt tevékenységei között.

A projekt keretében tervezett programok maradéktalanul megvalósultak, ezzel hozzájárulva a célterületen élő lakosság életminőségének javításához.

Projektzáró videó:

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

“Földön-vízen” – Csongrádi családi és baráti sportnap

cs3_admin

Megtalálták a tavaly nyáron eltűnt csongrádi fiú holttestét

cs3_admin

Pál István Szalonna és Bandája Csongrádon

cs3_admin

„Itt közlekedem, vigyázz rám!” megyei rajzpályázat csongrádi nyertesei

cs3_admin

Szüreti hétvége Csongrádon

cs3_admin

Személyautó és kerékpáros ütközött Csongrádon

cs3_admin

Két nap alatt két autót is ellopott egy férfi Csongrádon

cs3_admin

Csongrád adott otthont a 2021/2022-es szakképzési tanév országos megnyitójának

cs3_admin

Egy lakóház tetőszerkezete égett Csongrádon

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább