Csongrád

Befejeződött a Tisza-menti virágzás 2 című projekt Csongrádon

Befejeződött a Csongrád Városi Önkormányzat EFOP-1.5.3-16-2017-00001 kódszámú, „Tisza-menti virágzás 2” című projektjének megvalósítása. 

2021 | 05 | 31.

CSONGRÁD VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

VÉGET ÉRT A HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE – „TISZAMENTI VIRÁGZÁS 2” CÍMŰ PÁLYÁZAT MEGVALÓSÍTÁSA

„Tiszamenti virágzás 2” címmel 499 940 931 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Csongrád Városi Önkormányzat. A projekt 8 konzorciumi partner együttműködésében került megvalósításra. Konzorciumi partnerek: Csongrád, Tömörkény, Csanytelek, Felgyő és Tiszasas települések önkormányzatai, Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, Piroskavárosi Szociális Családés Gyermekjóléti Intézmény, Csongrád Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.

Csongrád Városi Önkormányzat 2017-ben nyújtotta be pályázatát a „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című pályázati kiírásra. A pályázat támogatásban részesült és 2017.12.01.-2021.05.31. időszakban került sor a projektterv megvalósítására. Az Európai Uniós támogatásból, és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló projekt tárgya a humán közszolgáltatások terén jelentkező szakemberhiány enyhítését szolgáló ösztönző programok megvalósítása, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztathatóságra való felkészítésének, munkaerő-piaci eszközökben való részesedésének és munkaerő-piacon való megjelenésének elősegítése, a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése, a vidék megtartó képességének erősítése, az ezzel kapcsolatos disszemináció támogatása, valamint a kultúrák közötti párbeszéd erősítése.

A pályázat célcsoportja az önkormányzati intézményeknél a humán szolgáltatásokban dolgozó szakemberek, a hátrányos helyzetű, aktív korú lakosság, a helyi kisközösségek tagjai, valamint a társadalmi együttélés, felzárkózás, közösségfejlesztés tekintetében célcsoportként jelenik meg adott projekt hatóterületén élő teljes lakosság.

A projekt keretében a humán szolgáltatásban dolgozók számára ösztöndíjrendszer került kialakításra, a szakemberhiány enyhítésére lakhatási támogatást biztosított a projekt költségvetése, valamint számukra szervezetfejlesztési programok szerepeltek a programban. Munkaerőpiaci. pályaorientációs, és kompetenciafejlesztési tréningek valósultak meg 650 fő számára. Az egészségfejlesztési programelemen belül egészségnapok és prevenciós szűrőprogramok szolgáltatásait vehették igénybe az itt élők. Az életminőség javítását szolgáló programok keretében egyéb prevenciós programokat is szerveztünk mind az 5 településen a lelki egészségvédelem, a család- gyermekvédelmi szolgáltatások szerepének megerősítése érdekében. A településeken élő gyermekek részére nyári táborok szerveződtek, valamint ingyenes lovaglási lehetőséget biztosítottunk számukra a megvalósítás időszaka alatt. A sport programokat tekintve heti rendszeres testmozgás, sportválasztó rendezvények, inkluzív gyalogló és kocogóünnep megszervezése szerepelt a projekt tevékenységei között.

A projekt keretében tervezett programok maradéktalanul megvalósultak, ezzel hozzájárulva a célterületen élő lakosság életminőségének javításához.

Projektzáró videó:


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Egy háromfős társaság randalírozott Csongrádon

tk_arpad

Ismét Diákolimpikonok lettek a csongrádi Giricz-testvérek Országúti Kerékpárban

tk_arpad

Csongrádon randevúznak a néptáncpedagógusok

Pászti Dániel

Nyolc év fegyházra ítéltek egy csongrádi boltot kirabolni próbáló férfit

tk_arpad

Eltűnt egy csongrádi férfi

tk_arpad

Vármegyéről Vármegyére – A csongrádi Szent Orbán szobor a Kossuth Rádióban

tk_arpad

Forradalmi árakkal várja a látogatókat a nemzeti ünnepünkön a csongrádi fürdő

tk_arpad

Bilincsben a csongrádi fatolvajok

tk_arpad

Új nyitvatartás a csongrádi fürdőben

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább