Vélemény

Hámori Tamás: Nyelvtudás, Európa, köztársaság, ígéretek

“Dobrev Klára állítólag újságírók előtti, ANGOL NYELVŰ vitára hívta a miniszterelnököt. Aminek persze egyetlen értelme lenne, demonstrálná, hogy az ellenzéknek is van angolul tudó jelöltje.

Viszont, mivel immár teljesen nyilvánvaló, hogy a valódi miniszterelnökjelölt Karácsony Gergely lesz, eleve nem kicsit szemtelenség Orbán Viktortól azt várni, vegyen részt egy ellenzéki színjátékban. Van neki épp elég dolga. Majd, ha megvan az a közös (?) ellenzéki jelölt, és netán üres szólamokon kívül valami programfélével is előáll, akkor lehet miről vitázni. Természetesen magyarul.Nem azért, mert Orbánnak gond lenne az angol. Állt ő már oda külföldi újságírók elé spontán sajtótájékoztatóra mindenféle papír nélkül nem is egyszer. Tárgyalt négyszemközt, tolmács nélkül valódi, fajsúlyos politikusokkal. Ő nem Karigeri.Viszont a MAGYAR parlamenti választások előtti viták a magyar embereket kell, hogy tájékoztassák. Ugyanis -egyelőre még- mi döntjük el, ki legyen a következő kormányfő. Bármennyire is szeretné Gyurcsány és társulata ennek ellenkezőjét.A társulat nagyon szereti önmagát úgy definiálni, hogy ők „európaiak” és „köztársaságiak”. Amivel nyilván a kormánytól szeretnék magukat megkülönböztetni.Csakhogy! Magyarország Európában van. Tehát, teljesen függetlenül pártpreferenciától minden magyar európai. Vagyis az ellenzék „mi vagyunk európaiak” dumája ostoba és hazug. Ők pontosan annyira európaiak, mint minden más itt élő. Illetve… Nos, mivel elég nyíltan akarják épp a klasszikus európai értékeket eltörölni, eljutva odáig, hogy Finnországban bűnügyet csinálnak abból, hogy egyik volt miniszterük a Bibliából idéz, merthogy az sérti a bevándorlókat, tehát gyűlöletbeszéd (sajnos nem vicc), épp ők azok, akik igencsak távolodnak Európától.Köztársaságiság, mint megkülönböztetés. Lehet, nem olvasták, de a Fidesz által kidolgozott alaptörvény egyik első passzusa megállapítja, Magyarország államformája köztársaság. Tehát semmi értelme a szövegüknek. Hacsak nem úgy gondolják, hogy ők majd egy új NÉPköztársaságot hoznak össze. Olyan Rákosi, Kádár félét. Apró Antal örököseként miért is ne. Gyurcsány már úgyis beígérte az ÁVH újraszervezését. Tudják: „Magukat el fogják vinni!” És, attól tartok, EZT az ígéretet kivételesen be is tartanák.Végül, egy globalista baloldal – magyar szótár.„Szolidaritás, a leszakadók segítése” = Azoknak adunk pénzt, akik nem nagyon járulnak hozzá az értékteremtéshez.„Többsávos adózás”, „elvesszük a pénzt a gazdagoktól” = Elvesszük a pénzt azoktól, akik dolgoznak és megtalálták a számításukat. (NEM a milliomosokról beszélnek, mindenki „gazdag”, aki a középosztályhoz tartozik. És, tessék mondani, milyen alapon veszik el a pénzét bárkinek? Éljen Rákosi?)Jó egészséget!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újhelyi István: Orbántól valóban érdemi politikai teljesítmény, hogy tető alá hozta a létszámát tekintve harmadik legerősebb EP-frakciót

Szabó Viktor

Deák Dániel: Pánikba estek a balliberális oldalon

Szabó Viktor

Eldőlt: Magyar Péter nem politikus, hanem szektavezér

Szabó Viktor

Olvasónk, András: Hoztam 3 lehetséges okot, ami miatt a polgármester és Varga Feri harcol a szentesi iskolák ellen

Szabó Viktor

Dunai Ede: Megőrülök ettől az “ez a realitás” dumától

Szabó Viktor

Csalódott HMG-s szülő: a helyi baloldal ismét jól átverte a szentesieket

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát

Szabó Viktor

Hont András: A csodás fészbukértelmiség és az egyéb magyar szürkeállomány szerint itt minden Orbán

Szabó Viktor

Orbán Viktor: Győzni kell!

Szabó Viktor