Térség

Kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére

road roller working

Kerékpárutak, autóutak, turisztikai fejlesztés: kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére.

Az elmúlt napokban különösen sok esemény történt Szentes és környékével kapcsolatban. Ahogy Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, több, számunkra fontos beruházást a Kormány is kiemelten kezel.

A mostani turisztikai és útfejlesztési bejelentések a gyakorlatban azt jelentik, hogy a Kormány támogatásával térségünk újabb fontos területeken fejlődik. Farkas Sándor országgyűlési képviselő beszámolója szerint ezek a fejlesztések jót tesznek minden itt élőnek.

Ezen a héten kormányhatározat született a Csaj-tó ökoturisztikai fejlesztéséről. Ahogy Farkas Sándor elmondta: „a Csanytelek – Tömörkény – Baks községek által közrefogott terület tórendszere, a Csaj-tó különleges, igen jellegzetes növény- és állatvilággal rendelkezik.

Madárvilága különösen fajgazdag, az itt megfigyelt fajok száma kétszáz fölött van, ezek közül száz fészkel is a területen”. A hazánkban előforduló madárfajok körülbelül felét már látták a Csaj-tavon. Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, hogy a tó ökoturisztikai fejlesztésével a térség – és az egész ország is – egy értékes, a családok számára is élményt jelentő helyszínnel gazdagodik.

A Csaj-tó fejlesztése mellett a Kormány arról is döntött, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősíti az M5-ös autópálya csengelei csomópontját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a beruházással kapcsolatban rövidebbek az ügyintézési határidők és egyszerűbbek az engedélyezési eljárások, vagyis várhatóan gyorsabb a teljes beruházás. Ugyanígy fontos a Kormány számára a környék úthálózatának fejlesztése. A

451-es út Kiskunfélegyháza – Szentes

45-ös út Kunszentmárton – Hódmezővásárhely

4405-06-os út Szentes – Derekegyháza – Nagymágocs – Orosháza

szakaszok is megújulnak. Szintén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a szentesi Kiss Zsigmond utcai Kurca-híd felújítását, ami fontos lépés a megvalósításban.

Nagyon fontos napok ezek Szentes és környékének életében, hiszen a fentieken túl – részletes előkészítés után– térségünk eddigi legnagyobb kerékpárút fejlesztése kezdődik el az alábbi települések között:

Mindszent – Szegvár – Szentes

Szatymaz – Sándorfalva

Balástya – Szatymaz – Szeged

Zsombó – Szatymaz

A felsoroltakon túl, kerékpárút fejlesztést tartalmaz a 451-es, 45-ös, 4405-06-os utak felújítása is.

Ebből is látszik, hogy nehéz helyzetben is van kire számítania Szentesnek és környékének. Amint újabb részletek derülnek ki a beruházásokról és fejlesztésekről, rögtön beszámolunk azokról.


- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

December közepétől a Rádió 1 váltja a Gong Rádiót Csongrádon

Szabó Viktor

Egyre nagyobb a baj, Sándorfalván is megjelent a madárinfluenza

Szabó Viktor

Újabb jó hír érkezett a szentesi, csongrádi, kisteleki és térségbeli autósoknak

Szabó Viktor

Decembertől Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is többet kereshetnek a munkavállalók

Szabó Viktor

Észrevettétek? Szentesen és Csongrádon is óriásit zuhant az üzemanyagok ára!

Szabó Viktor

Szentesen, Csongrádon és a térségben továbbra is elérhető az ingyenes Gondosóra program

Szabó Viktor

Farkas Sándor: A magyar agrárium a rendkívül nehéz időszakban is növekedési pályán maradt

Szabó Viktor

Januártól Szentesen, Csongrádon és Kisteleken is indul az új visszaváltási rendszer

Szabó Viktor

Napi jó hír: a szentesi, csongrádi és kisteleki nyugdíjasoknak is érkezik a kiegészítő emelés!

Szabó Viktor

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább