Aktuális Térség

Kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére

road roller working

Kerékpárutak, autóutak, turisztikai fejlesztés: kiemelt kormányzati figyelem a térség fejlesztésére.

Az elmúlt napokban különösen sok esemény történt Szentes és környékével kapcsolatban. Ahogy Farkas Sándor, körzetünk országgyűlési képviselőjétől megtudtuk, több, számunkra fontos beruházást a Kormány is kiemelten kezel.

A mostani turisztikai és útfejlesztési bejelentések a gyakorlatban azt jelentik, hogy a Kormány támogatásával térségünk újabb fontos területeken fejlődik. Farkas Sándor országgyűlési képviselő beszámolója szerint ezek a fejlesztések jót tesznek minden itt élőnek.

Ezen a héten kormányhatározat született a Csaj-tó ökoturisztikai fejlesztéséről. Ahogy Farkas Sándor elmondta: „a Csanytelek – Tömörkény – Baks községek által közrefogott terület tórendszere, a Csaj-tó különleges, igen jellegzetes növény- és állatvilággal rendelkezik.

Madárvilága különösen fajgazdag, az itt megfigyelt fajok száma kétszáz fölött van, ezek közül száz fészkel is a területen”. A hazánkban előforduló madárfajok körülbelül felét már látták a Csaj-tavon. Az országgyűlési képviselő azt is hozzátette, hogy a tó ökoturisztikai fejlesztésével a térség – és az egész ország is – egy értékes, a családok számára is élményt jelentő helyszínnel gazdagodik.

A Csaj-tó fejlesztése mellett a Kormány arról is döntött, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősíti az M5-ös autópálya csengelei csomópontját. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a beruházással kapcsolatban rövidebbek az ügyintézési határidők és egyszerűbbek az engedélyezési eljárások, vagyis várhatóan gyorsabb a teljes beruházás. Ugyanígy fontos a Kormány számára a környék úthálózatának fejlesztése. A

451-es út Kiskunfélegyháza – Szentes

45-ös út Kunszentmárton – Hódmezővásárhely

4405-06-os út Szentes – Derekegyháza – Nagymágocs – Orosháza

szakaszok is megújulnak. Szintén nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a szentesi Kiss Zsigmond utcai Kurca-híd felújítását, ami fontos lépés a megvalósításban.

Nagyon fontos napok ezek Szentes és környékének életében, hiszen a fentieken túl – részletes előkészítés után– térségünk eddigi legnagyobb kerékpárút fejlesztése kezdődik el az alábbi települések között:

Mindszent – Szegvár – Szentes

Szatymaz – Sándorfalva

Balástya – Szatymaz – Szeged

Zsombó – Szatymaz

A felsoroltakon túl, kerékpárút fejlesztést tartalmaz a 451-es, 45-ös, 4405-06-os utak felújítása is.

Ebből is látszik, hogy nehéz helyzetben is van kire számítania Szentesnek és környékének. Amint újabb részletek derülnek ki a beruházásokról és fejlesztésekről, rögtön beszámolunk azokról.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Szénatároló gyulladt ki Hódmezővásárhely külterületén

cs3_admin

Két kisteherautó és kamion ütközött az M5-ösön, a helyszínen 42 fokot mutatott a hőmérő

cs3_admin

Defektes kamion kerékcseréje miatt ütközött négy autó az M5-ösön, Kiskunfélegyháza határában

cs3_admin

Brutális baleset Mélykút közelében, az egyik sofőrért mentőhelikopter érkezett

cs3_admin

Teherautó és egy személyautó ütközött egymással Hódmezővásárhely és Orosháza között

cs3_admin

Személyautóba csapódott nagy sebességgel egy kisteherautó Jakabszállásnál

cs3_admin

Frissítve – Megtalálták a szegedi kettős emberölés gyanúsítottjának holttestét

cs3_admin

Fél évszázad után ismét költ kis csér a Csaj-tavon

cs3_admin

587 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozók

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább