Belföld

Újraindult a jelenléti oktatás az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban

Május 10-től az általános iskolák felső tagozatos tanulói, valamint a középiskolások visszatérnek az iskolákba – jelentette be pénteken Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. A 16-18 éves korosztályban péntek éjfélig több mint 84 ezren regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra.

Az a meggyőződésem, hogy a tanévből hátralévő öt teljes hét hagyományos jelenléti oktatási környezetben nagyon fontos a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében – mondta  az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Az államtitkár felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a járvány még nem ért véget, a minisztérium levélben fordult az intézményvezetőkhöz, hogy rugalmasan kezeljék a visszatérő évfolyamokban a tanulók hiányzásait, éppúgy, mint az alsóbb évfolyamok esetében.

“Ha egy tanulónak a tanév során több mint 250 óra hiányzása összejön, és a jegyei alapján a tanév végén nem értékelhető a munkája, akkor osztályozó vizsgával legyen módja a tantárgy, és ezáltal a tanév sikeres lezárására” – mondta.

Maruzsa Zoltán a főiskolákról és az egyetemekről azt mondta, hétfőtől új szabályozás lép életbe, a rektor dönt a vizsgák rendjéről, és arról, hogyan folytatódjon a gyakorlati képzés, “természetesen a védelmi intézkedések szigorú betartása mellett”.

Az államtitkár kitért arra is, hogy tanulmányi kirándulások június 15-éig csak osztályonként és egynapos vagy többször egynapos formában, ottalvás nélkül szervezhetők. “Ha egy osztály ilyen tanulmányi kirándulást tesz, abban nem látunk kockázatot, hiszen tanulói a többi napon is együtt vannak az iskolában” – közölte. Maruzsa Zoltán beszámolt arról, hogy a kormány később hoz döntéseket a tanévzárás utáni iskolai programokról, nyári táborokról.

origo.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Megnyílt a Magyar falu program állatvédelmi pályázata

cs3_admin

Mától egy hónapig szünetel a forgalom a Nyugatiban

cs3_admin

Szombattól hőségriasztás lép életbe

cs3_admin

Három embert a tűzoltók feszítővágó segítségével emeltek ki, amikor fának csapódott egy autó Hernádnál

cs3_admin

Szörnyethalt egy 17 éves lány a brutális balesetben

cs3_admin

Magyarország június 24-től visszaállítja belső schengeni határain a normális átjárást

cs3_admin

Elfogadták a 2022-es költségvetést

cs3_admin

Egy nap alatt elfogyott az első keret, ezért a teljes összegre megnyitják a pályázatot az elektromos autó vásárlásához

cs3_admin

Elindult a Csongrád-Csanád megyei identitás erősítése

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább