Csongrád

Szakmai sikerek a Sághy-ban

2021. május 10-én kezdődnek az írásbeli szakmai vizsgák, de már vannak olyan tanulók a Sághyban, akiknek nem kell írásbeli vizsgájuk megírniuk, hiszen sikeresen szerepeltek a januári Szakma Sztár Versenyen.

A HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két kőműves tanulója Keller-Pintér Lóránd Zsolt és Székely János kiválóan szerepelt a versenyen. Felkészítő tanáruk Csepreginé Berkes Rozália.

Keller-Pintér Lóránd Zsolt tanulmányait 2018-ban kezdte meg a Sághyban, kőműves tanulóként. Szorgalmával és megbízhatóságával rögtön kiemelkedett társai közül. Mindig érdekelték az új dolgok, nyitott, könnyen tanul és rendkívül érdeklődő. A rábízott feladatokat mindig lelkiismeretesen elvégezte. A karantén időszak alatt nehézséget okozott neki a tanulás, de nem csüggedt, amint részt lehetett venni a jelenléti órákon be is járt. A három év alatt alig hiányzott, pedig busszal közlekedik Tömörkényről iskolánkba. További tervei között szerepel még egyéb építőipari képzés elvégzése. Áldozatos munkájának eredményeként az országosan megrendezett Szakmasztár versenyen a 121 indulóból 2. helyezést ért el, Csongrád-Csanád Megye legjobbjaként. Kiemelkedő eredményének köszönhetően mentesül az írásbeli szakmai vizsga alól.

Székely János tanulmányait 2018-ban kezdte meg a Sághyban, kőműves tanulóként. Tanulási nehézségeit leküzdve, – kiemelkedő szorgalmával már a kezdetektől fogva jeles tanuló volt. A szakma iránti érdeklődése, fejlődő képessége kimagasló. Az órákra mindig bejárt, és aktív résztvevője volt. Szabadidejében is a szakmájával foglalkozik, a jövőjét is az építőiparban képzeli el. Kitartó és szorgalmas munkájának eredményeként az országosan megrendezett Szakmasztár versenyen a 121 indulóból 12. helyezést ért el, ami Csongrád-Csanád Megye 5. helyezett. Kiemelkedő eredményének köszönhetően mentesül az írásbeli szakmai vizsga alól.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Frontális karambol történt Csongrádon

Szabó Viktor

Sport és élménytábor lesz Csongrádon

Szabó Viktor

A DK csongrádi „biszbasszárusának” a helyesírás sem az erőssége

Szabó Viktor

Szentesen és Csongrádon is ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

Szabó Viktor

Csongrádi házakból lopott informatikai eszközöket egy csanyteleki férfi

Szabó Viktor

Két fontos programpontot mutatott be Csongrád fideszes polgármesterjelöltje

Szabó Viktor

Autóból lopott egy férfi Csongrádon, elkapták a zsaruk

Szabó Viktor

Mindszentnél vízbe engedett pontyot fogtak Csongrádon

Szabó Viktor

Árokba borult egy autó Csongrád és Szentes között

Szabó Viktor