Felgyő

“Elbántak” a szemetelőkkel a felgyőiek

“Tisztító- túrára” indult a lelkes kis csapat Felgyőről Zakar Eszti kezdeményezésének köszönhetően, aki ezen a szakaszon fut és napi szinten szembesült azzal, hogy milyen módon szennyezik egyesek a zöld övezetet.

Zakar Eszti a „felgyői maraton” lefutója, azóta is lelkesen rója a Felgyő és Csongrád közötti szakaszon a köreit. Sportolás közben nem csak a lábunk fut, hanem az agyunkon is egy-két gondolat, van időnk elmélkedni vagy éppen nem gondolni semmire csak menni és menni, azaz futni előre. Így jutott Esztinek is eszébe, hogy mennyire szerencsés az, aki ilyen helyen él, hiszen gyönyörű zöld környezetben, fákkal övezett, tiszta levegőjű területen futhat. Az állítás igaz is lenne a tiszta szó kivételével, hiszen ez a szó éppen nem jellemző az adott szakaszra. Futás közben már megszületett az elhatározás, hogy tenni kell ez ellen, példát statuálva a notórius szemetelőknek, hátha ér valamit, bár nem csak itt tapasztalható a nagyfokú használaton kívüli dolgok szétdobálása. Eszti, Harangozóné Pálnok Orsival nem is tétlenkedett, közzé tettek egy felhívást, amelyre azonnal akadtak jelentkezők. A hétvégére szervezett gyűjtési akcióra 12 fő jelentkezett, többségében felgyőiek, de Csongrádról és Csanytelekről is érkeztek lelkes alkalmi környezetvédők. Egy csanyteleki hölgy is olvasta a felhívást, és mint mondta, napi szinten jár ezen a szakaszon busszal és látja mennyire sok a szemét, így személyes ügynek érezte, hogy segítsen annak összeszedésében. Több helyszínről indultak el, mint Öreg Felgyő, a Csongrád felé vezető bicikli út, a Pap tanya lejáratától és a körforgalomtól Felgyő felé. Közel 30 zsák szemetet szedett össze a lelkes kis csapat, amelyben a látottak alapján a legtöbb szemetet a pet palackok, sörös dobozok alkotják, ettől függetlenül, meglepő, hogy az emberek milyen dolgokat dobálnak szét a közterületeken. A kidobált szemét jó része az árkokban hever, amelyeket akár bezacskózva is képesek eldobálni egyesek. Délután 14 órakor indultak el, a közel 10 kilométeres szakaszon, és 17 órakor értek össze és fejezték be a szétdobált hulladék begyűjtését. Abszolút sikeres volt a szombat délutáni akció, és egyben megdöbbentő is, hiszen, félelmetes hogy egy ekkora szakaszon zsákszámra állt a szemét. Csongrádon is volt hasonló kezdeményezés már, ott is a futásra alkalmas szakaszt tisztították meg az amatőr futók, remélhetőleg lesz ennek is eredménye és nem sűrűn kell ilyen kezdeményezéseket indítani, hiszen a felnövő nemzedéknek mutatunk ezzel rossz példát. Az összeszedett hulladék a megfelelő helyre kerül elszállításra, amely hely minden embernek rendelkezésére áll, hogy a szemetet a megfelelő helyre vigye.

T.G.

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

TOP 10-ben a felgyői lovas család csikója –  első magyarként a világbajnokságok történetében

tk_arpad

Megújult a felgyői általános iskola

tk_arpad

Lelopták egy balesetet szenvedett autó rendszámát Felgyőnél

tk_arpad

Dr. Gyulai Balázs Felgyő új körzeti fogorvosa

cs3_admin

Eloltották a felgyői hulladékkezelőben keletkezett tüzet

tk_arpad

Megint kigyulladt a felgyői hulladéklerakó

cs3_admin

Csak azért is Falunap Felgyőn

cs3_admin

Kemény fából faragták a felgyőieket

cs3_admin

Fáknak csapódott egy autó Felgyőnél, ketten sérültek meg

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább