Sport

Nehezen indult, de nagyon jók vagyunk, háromgólos siker lett a vége Andorra ellen

A magyar válogatott az első félidő utolsó pillanataiban Fiola Attila góljával szerzett vezetést Andorrában, majd a fordulás után Gazdag Dániel, Kleinheisler László és Nego Loic is bevette a házigazdák kapuját, így a mieink magabiztosan nyerték meg harmadik vb-selejtezőjüket.

A magyar válogatott a lengyelek elleni 3-3-as döntetlen és a San Marino elleni 3-0-ás siker után harmadik vb-selejtezőjén Andorrában látogatott, ahol legutóbb négy évvel ezelőtt, egy rossz emlékű világbajnoki selejtezőn lépett pályára: a miniállam csapata 2017-ben 1-0-ra legyőzte a magyar együttest. Azóta jelentősen átalakult a magyar válogatott, az akkori kezdőcsapatból csak Lang Ádám, Nagy Ádám és Kleinheisler László volt a pályán a kezdő sípszónál (a négy évvel ezelőtti andorrai összeállítás hat helyen egyezett meg a mostanival).

A kapunkban Dibusz Dénes kezdett, Fiola Attila, Lang Ádám és Szalai Attila alkotta a védőhármast, Lovrencsics Gergő szerepelt a jobb, Hangya Szilveszter a bal oldalon, a középpálya tengelyében Nagy Ádám, Kleinheisler László és Kalmár Zsolt kapott lehetőséget, elöl pedig Nikolics Nemanja és Szalai Ádám rohamozta az ellenfél kapuját.

Az első szögletet és az első szabadrúgást is a hazaiak végezték el, az első negyedórában bátran, a vártnál talán kezdeményezőbben futballoztak az andorraiak, emellett kifejezetten agresszíven, keményen futballoztak, sokszor már a magyar térfélen letámadták játékosainkat, alaposan megnehezítve a mieink dolgát a mezőnyben. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, de kiegyenlített volt a találkozó, és noha türelmesen építgettük a támadásainkat, nem találtunk területeket a sokat futó, és fegyelmezetten visszazáró hazaiak tizenhatosa közelében. Az első félórában volt egy-két szép lefordulásunk és távoli lövésünk, de ezek nem hordoztak magukban különösebb veszélyt, nem jártunk közelebb a gólszerzéshez, mint az andorraiak. A 27. percben Kalmár Zsolt egy párharc során rosszul ért talajt, megsérült, és nem tudta folytatni a játékot, Gazdag Dániel állt be a helyére.

A félidő utolsó negyedórájában aktívabb lett a magyar válogatott, és a szünethez közeledve egyre inkább a kapuja elé szegeztük a hazaiakat. A 45. percben Szalai Ádám lövését még blokkolta az egyik védő, a kétperces hosszabbítás második percében azonban megszereztük a vezetést: Gazdag jobb oldali szöglete után Nikolics a hosszú oldalról emelte a kapu elé a labdát, Fiola Attila pedig két védő között felugorva, 4 méterről a hálóba fejelt (0-1).

Ahogyan arra számítani lehetett, az andorraiak a fordulás után valamivel nagyobb kockázatot vállaltak, így nagyobb terület nyílt a mieink előtt, a 48. percben máris magyar lehetőséget jegyezhettünk fel: Gazdag Dániel fejelt kevéssel a kapu mellé. Két perccel később viszont már pontos volt a kispesti játékos fejese, egy gyors ellentámadás végén, Nikolics Nemanja jobb oldali beemelése után a jobb kapufa közeléből, 2 méterről fejelte a sarokba a labdát (0-2). Az 58. percben már hárommal vezettünk, Nagy Ádám ívelte előre a labdát, Szalai Ádám megcsúsztatta, így lett jó Kleinheislernek, aki tolt egyet rajta a tizenhatoson belül, majd a kapus mellett 3 méterről, kissé jobbról a jobb sarokba gurított (0-3).

A 61. percben Nagy Ádám és Nikolics helyére Sigér Dávid és Varga Roland érkezett a pályára. A folytatásban is jelentős fölényben játszott és további helyzeteket alakított ki a magyar válogatott, az andorrai válogatott nem jelentett veszélyt a kapunkra. Ebben a periódusban már nem is lehetett kérdés, hogy sokkal jobb csapat a magyar, pontosabb befejezésekkel tovább nőhetett volna a különbség. Végül a 90. percben sikerült megszereznünk a negyedik gólunkat, Varga Roland 23 méteres szabadrúgása után a bal kapufáról kipattanó labdát Nego Loic továbbította közelről az üres kapuba (0-4). A végén az andorraiak is örülhettek egy gólnak, Hangya Szilveszter kezezése után Pujol büntetőből állította be az 1-4-es végeredményt. 

Csoportunk további mai mérkőzésein az angolok hazai pályán 2-1-re legyőzték a lengyeleket, Albánia pedig 2-0-ra nyert San Marinóban. Az angolok hibátlan teljesítménnyel vezetik a csoportot a hétpontos magyar válogatott előtt. A mieink következő tétmérkőzése a portugálok elleni Európa-bajnoki mérkőzés lesz június 15-én. Eb-ellenfeleink közül a franciák ma 1-0-ra nyertek a bosnyákok otthonában, míg a németek meglepetésre otthon kaptak ki 2-1-re Észak-Macedóniától. A világbajnoki selejtező sorozat szeptember 2-án folytatódik, ekkor az angolok látogatnak a Puskás Arénában.

Forrás: MLSZ



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Diákolimpián remekeltek a Zsoldos focicsapatai

Szabó Viktor

BREAKING! Felsőoktatási intézmény érkezik Szentesre

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna Európa-bajnoki kerettag! 

Szabó Viktor

Vásárhelyi és szegedi egyesületek szerveznek országos futóversenyt Szentesen

Szabó Viktor

Családi napot tartanak a Szentesi Tenisz Klubban

Szabó Viktor

Kecskeméten parádéztak a szentesi úszók

Szabó Viktor

A mindszenti Ugrai Panna magyar bajnoki bronzéremmel nyitott az OB-n

Szabó Viktor

Szlovákiában remekelt a szentesi Sztanó György

Szabó Viktor

Dobogón végeztek a szentesi úszók Vásárhelyen!

Szabó Viktor