Sándorfalva

Több, mint 1000 hímes tojás díszíti Sándorfalva főterét

A Szabadság téren a polgármesteri hivatal előtti fák ágait színes tojások díszítik. A templomkertben húsvétváró dekorációt helyeztek el, a barkafákra a Pallavicini Sándor Általános Iskola tanulói készítettek hímes tojásokat.

A Húsvét az év egyik legszebb ünnepe, az idei azonban sajnos más lesz, mint amit megszokhattunk. A kialakult veszélyhelyzet miatt várhatóan elmaradnak a családi találkozások, még talán a locsolkodások is távolságtartóbbak lesznek húsvét hétfőn.

Sándorfalván azonban készülnek a Húsvétra. A város vezetői és a művelődési ház munkatársai arra kérték a város lakóit, – az óvodásokat, általános iskolásokat és a kreatív felnőtteket – hogy készítsék el otthon a saját hímes tojásukat. Fessék, pingálják, írókázzák meg a Húsvét legszebb tojásait. Az elkészített műveket helyezzék el a fa ágaira, hogy mindenki láthassa, hogyan készül Sándorfalva az ünnepre. A szabadság tér fáira eddig több mint ezer hímes tojás került. Reméljük, hogy a tojásfák szépsége még nagyon sok embert inspirál majd a következő napokban a saját hímes tojásának elkészítésére.

A tojásfára a Sándorfalvi Civil szövetség rakott fel 612 tojást. Nem véletlen a szám. Ugyanis a szövetség 15 tagszervezete van, amiknek összesen 612 tagja van. Így ez a tojásfa egyben az összetartozást is szimbolizálja, valamint a szervezeteknek azt a vágyát is kifejezni, miszerint nagyon szívesen találkoznának már újra élőben.

Ha a készítő beküldi az alkotásáról készült fényképet a sandorfalvihusvet@gmail.com címre, az a tojás szépségversenyen is részt vesz. A zsűri a három legszebb munka készítőjét díjazza.

Ha valaki kedvet kap hímes tojáskészítésre, húsvétig még elhelyezheti a város tojásfáin az elkészült alkotást.

Húsvét kapcsán még egy játékra hívják település lakóit.

Az ünnep hagyományos étele a sonka, a tojás, a kalács és a friss retek, az újhagyma, valamint a saláta. Minden család asztalára ezekből komponált, gyönyörűen díszített húsvéti tál kerül. Az elkészített tálakkal lehet nevezni a Sándorfalvi Húsvét legszebb hidegtáljának címére. A legszebb tálak készítőit szintén zsűri választja ki, az első három helyezett értékes ajándékot kap. Április 7-ig várjuk a fényképeket a sandorfalvihusvet@gmail.com címre.

sandorfalva.hu

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Újabb épület lesz a sándorfalvi piacon: aláírták a szerződést a kivitelezővel

cs3_admin

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki Sándorfalva főutcájára

cs3_admin

Megnövekedett hanghatásra kell számítani Hódmezővásárhely és Sándorfalva térségében

cs3_admin

Citerás nyílt nap Sándorfalván

cs3_admin

Elfogták a sándorfalvi templom megrongálóit

cs3_admin

Megnyitott a Nádastó Szabadidőpark Sándorfalván

cs3_admin

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Szatymaz és Sándorfalva között

cs3_admin

Befejeződött a sándorfalvi piactér fejlesztése

cs3_admin

Kisteherautóba csapódott egy személygépkocsi Szeged mellett

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább