Belföld Koronavírus

Interneten ellenőrizhető az oltási regisztráció

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (Neak) internetes felületet nyitott, ahol bárki ellenőrizheti, milyen státuszban van regisztrációja a koronavírus elleni védőoltásra – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

A regisztráció lekérdezése a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon érhető el.
    A kormányzati oldalon azt írták: ezen az oldalon azok, akik már regisztráltak, de még nem kapták meg az oltást, lekérdezhetik a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációjuk vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papíralapú jelentkezésük feldolgozásának státuszát. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a taj-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn “igen” vagy “nem” üzenetet fog látni.
    Ha valaki “igen” választ kap, az azt jelenti, hogy regisztrációja az oltásra érvényes és szerepel a Neak nyilvántartásában, tehát nyilvántartják oltandóként.
    Aki “nem” választ kap, annak regisztrációja még nem érkezett meg a Neakhoz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást – írták, kiemelve: az érintett ez esetben sem késett le a regisztrációról, megismételheti a pontos adatok megadásával.
    Felhívták a figyelmet: akár interneten, akár postai úton regisztrált valaki, a jelentkezése elküldésétől számítva több nap szükséges ahhoz, hogy az adatait feldolgozzák, és bekerüljön az oltandók rendszerébe. A regisztrációkor megadott adatok hitelességét és pontosságát ugyanis ellenőrzik.
    Azt írták: az adatok beérkezése és feldolgozása online jelentkezés esetén néhány napot, postai úton küldött jelentkezésnél nagyjából egy hetet vesz igénybe. Ezért a lekérdezést az online regisztrációtól, illetve a postai levél visszaküldésétől számítva  mindenképpen több nap elteltével érdemes elvégezni, és azt akár pár nap különbséggel megismételni.
    Ha valaki a regisztrációnál pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, az adatvedelem@neak.gov.hu email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását.
    Azok a regisztráltak, akik még nem kaptak oltást, és a lekérdezésnél meggyőződtek arról, hogy már nyilvántartják őket beoltandóként – az eddig már beoltottakhoz hasonlóan – értesítést kapnak majd, hogy mely oltóponton és mikor várják őket oltásra – közölték.
    Hangsúlyozták, hogy az oltás folyamatos, jelenleg a regisztrált idősek oltása élvez elsőbbséget. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 69 százaléka van jelenleg beoltva. “Minden regisztrált sorra fog kerülni” – hangsúlyozták a kormányzati oldalon, hozzátéve, az oltás gyorsaságát egyedül a rendelkezésre álló vakcina mennyisége korlátozza.

MTI

- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Hatvanöt évvel ezelőtt cserbenhagyták a magyarokat

cs3_admin

Baleset a 4-es számú főúton

cs3_admin

Elhunyt 24 beteg, 2548 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 20 beteg, 2361 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Csaknem 8,5 milliárd forint jut a tanévben iskolatej-, iskolagyümölcs- és iskolazöldség-programra

cs3_admin

Elhunyt 16 beteg, 859 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Elhunyt 51 beteg, 3274 új fertőzöttet találtak Magyarországon

cs3_admin

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

cs3_admin

Farkas Sándor: megerősítette a családi gazdaságokat a kormány

cs3_admin

Honlapunk megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, Ön bármikor módosíthatja ezeket a beállításokat a böngészőjében. Elfogadom Olvasd tovább