Vélemény

Bayer Zsolt: Micsoda véletlen!

„Nem fogják elhinni, mi történt! De semmi baj, mert a Telex című propagandabullshit címe maradéktalanul eligazít: »Egy tévéstáb pont ott volt, amikor Szájer Józsefet elkapták a rendőrök, most kiadták a videókat.«

Igen. Ez teljesen életszerű.

Különösen Belgiumban, ahol egy terroristagyanús személy miatt SEM ment be éjjel a rendőrség egy magánlakásba, mert az »túlzottan nagy zaklatás lenne«. Azon a decemberi éjszakán azonban valamiért nem voltak ennyire rigorózusak a belga rendőrök, megszálltak egy szexpartinak otthont adó magánlakást, és – mit tesz Isten! – éppen volt velük egy tévéstáb is. Talán már kitalálták: igen, a Szájer József életét, karrierjét tönkretévő éjszakáról van szó.

Az ügy akkor hetekig téma volt a hazai és a nemzetközi sajtóban, ezen csámcsogott az égvilágon mindenki, és persze a fő csapásirány az volt, hogy a Fidesz (és a kormány) ezek után nem törhet lándzsát a keresztény erkölcsök és a hagyományos családmodell mellett. De, igen, törhet; egyrészt, mert Szájer József nem testesíti meg sem a Fideszt, sem a kormányt, másrészt és főleg pedig azért, mert Julien Benda már száz esztendeje megírta ez ügyben a lényeget, miszerint az emberiség kétezer évig cselekedni ugyan a rosszat cselekedte, de méltányolni a jót méltányolta.

Majd megtörtént az írástudók árulása, és attól fogva az emberiség már nemcsak cselekszi, de méltányolni is a rosszat méltányolja. S éppen az árulást elkövető írástudók és persze a pszeudo-írástudók (vagyis az ilyen Telex-féle helyeken gyülekező skriblerek) logikájából következik csupán, hogy ha valakit rajtakapnak a rossz elkövetésén, akkor sem maga, sem a közössége nem méltányolhatja és hirdetheti többé a jót. Ez az igazi aljasság, a moral insanityk vélt »erkölcsi fölénye«.

De a lényeg most nem is ez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.



- Hirdetés -

Hasonló bejegyzések

Olvasói levél: Hogy viselkedhet idős emberekkel így valaki?!

Szabó Viktor

Szabó Zoltán azt üzente, elfogyott a regimentje

Szabó Viktor

Moderari: Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Előbb a gyerek, amiért kapják a pénzüket. Utána jön a fizetés mértéke, meg a tüncike!,

Szabó Viktor

Moderari: A hátrahagyottak magányáról

Szabó Viktor

Szánthó Miklós: a woke-mozgalom veszélyes fertőzés, amelynek ellenszere a magyar recept

Szabó Viktor

Moderari: Figyelő szemeinket Lengyelországra vessük!

Szabó Viktor

Advent – és a várakozás varázsa…

Szabó Viktor

Irsai Farkas László: Akinek van füle, hallja…

Szabó Viktor